Fanshop
Fanshop

WIENCO ONDERSTEUNT FEYENOORD IN GHANA

Feyenoord is verheugd met de investering van Wienco in de Fetteh Academy in Ghana. Het bedrijf heeft met Feyenoord een contract afgesloten, waardoor de club de komende vijf jaar haar activiteiten in Ghana voort kan zetten. Wienco doet een eenmalige investering in de faciliteiten van de Fetteh Academy en zal bovendien jaarlijks bijdragen in de exploitatie van het project. ‘Wij zijn heel erg blij met deze substantiële bijdrage van Wienco’, zegt Feyenoords financieel directeur Onno Jacobs. ‘Zonder deze investering had Feyenoord haar positie rond de Fetteh Academy moeten heroverwegen.’
Wienco is de afgelopen vijftien jaar al actief geweest in Ghana, waar het agrariërs begeleidt om hun land op effectieve wijze te verbouwen. Bovendien is het bedrijf al negen jaar lang sponsor van de voetbalclub RTU, dat uitkomt in de hoogste Ghanese divisie. ‘Wij hadden daardoor al grote affiniteit met voetbal, maar door de samenwerking met Feyenoord hopen wij nog een stap verder te komen’, zegt algemeen directeur en Feyenoord-supporter Marc Kok. ‘Wij kunnen ons helemaal vinden in de idealen die Feyenoord heeft met de Academy. Dat wil zeggen dat de kinderen die er naartoe gaan een goede educatie en adequate zorg krijgen. Zelfs als ze het niet blijken te redden in het voetbal, hebben ze toch een basis voor een goede toekomst.’

Kok benadrukt dat Wienco zich niet bezig zal houden met het voetbaltechnische deel van de Academy. ‘Wij hebben verstand van landbouw, niet van voetbal’, lacht hij. Bovendien wil Wienco de Academy uitbreiden naar het noorden van Ghana, waar dan nog eens twaalf tot veertien kinderen hun opleiding kunnen genieten. Feyenoord zal hier dan de voetbaltechnische ondersteuning gaan verzorgen.

Het contract tussen Feyenoord en Wienco geldt in eerste instantie voor vijf jaar. ‘Maar mocht de samenwerking tussen ons bevallen en zonder problemen verlopen, waarom zouden we dat dan niet doorzetten?’, zegt Kok.

Feyenoord heeft de Afrikaanse academie, die officieel erkend is door Unicef, in 1998 opgezet. De kinderen die eraan verbonden zijn, krijgen niet alleen een professionele voetbalopleiding, maar ook educatie buiten het voetbal. Op die manier hebben ook de talenten die het uiteindelijk niet tot profvoetballer schoppen, toch een mooie toekomst voor zich.