JONG FEYENOORD LOOPT TEGEN EERSTE NEDERLAAG AAN

Jong Feyenoord is maandagavond tegen haar eerste nederlaag in de competitie aangelopen. Onder toeziend oog van Gertjan Verbeek verloren de beloften op Varkenoord met 1-2 van Jong FC Groningen. Groningen scoorde de eerste helft uit een corner en een penalty. Tussendoor had Jordao Pattinama nog de gelijkmaker op het bord gezet, maar het was niet genoeg om de eerste competitienederlaag van het seizoen te voorkomen.

De ploeg van trainer Alex Pastoor had de wedstrijd tegen Groningen in de beginfase volledig onder controle. De beloften zochten de aanval, lieten zich met enkele afstandsschoten ook zien en ontregelden elke aanval van Groningen al in een vroeg stadium.

Toch had doelman Rob van Dijk na ruim een half uur al twee treffers moeten incasseren, beiden uit dode spelsituaties. Na een kwartier kon Dennis Krohne uit een corner voor Groningen bij de tweede paal vrij de 0-1 inkoppen. Het tweede doelpunt van de Noordelingen kwam na een half uur op naam van Robert Pomstra. De aanvaller verzilverde een strafschop, toegekend na een ogenschijnlijk onschuldige sliding van Norichio Nieveld.

Tussen de Groningse doelpunten had Pattinama nog gelijk gemaakt, na handig doorkoppen van zijn kompaan in de spits Kermit Erasmus. De Zuid-Afrikaan kreeg nadien drie scoringskansen, maar het ontbrak Erasmus steeds aan geluk. Gesteund door de voorsprong zochten ook de gasten vaker de aanval en het was aan Van Dijk te danken dat de rust gehaald werd met een 1-2 achterstand.

Met de verse krachten Mitchell Schet en Clint van Stee ging Feyenoord de tweede helft op zoek naar de gelijkmaker. De talenten werkten hard, maar voor gevaar wisten ze aanvankelijk niet te zorgen. Na ruim een uur bracht Erasmus de toeschouwers pas weer in vervoering, toen hij een dribbel beëindigde met een hard schot op de vuisten van de Groningse doelman.

Feyenoord schakelde het laatste kwartier een tandje bij en joeg de Groningers nog nadrukkelijker op. Nieveld pikte de bal voor de verdediging op en stuurde Pattinama de diepte in. De aanvaller probeerde de bal over de ver uitgekomen doelman te tikken, die helaas voor Feyenoord met een kopbal voorkwam dat Pattinama een vrije doortocht naar het lege Groningse doel kreeg.

Feyenoord bleef in de absolute slotfase aandringen en zag zo onder meer nog een schot van Erasmus gepareerd worden door de keeper van Groningen. Meer zat er niet meer in, waardoor Alex Pastoor zijn ploeg voor het eerst dit seizoen een officiële wedstrijd zag verliezen.

Jong Feyenoord – Jong FC Groningen 1-2

16’ 0-1 Krohne
24’ 1-1 Pattinama
32’ 1-2 Pomstra

Opstelling Jong Feyenoord: Van Dijk; Tiendalli, Nieveld, Derijck, Wattamaleo (46’ Van Stee); Manteiga (85’ Machek), Barends, Janota (46’ Schet), Kobussen; Erasmus en Pattinama.