Fanshop
Fanshop

FEYENOORD VOL VERTROUWEN TEGEN TOP OSS

Feyenoord treedt het bekerduel met TOP Oss vol vertrouwen tegemoet. Als de ploeg woensdagavond hetzelfde brengt als afgelopen zondag tegen Ajax moet Feyenoord gewoon een ronde verder komen, zo stelde Gertjan Verbeek dinsdag.
De trainer zal het woensdag zonder Jon Dahl Tomasson moeten doen. De aanvaller hield een hamstringblessure over aan de wedstrijd tegen Ajax, waarin hij de volledige productie van Feyenoord voorzijn rekening nam. Theo Lucius moet evenals Jonathan de Guzman een schorsing uitzitten en beiden zullen dus ook niet aan de aftrap van het duel verschijnen. Daar tegenover staat de rentree van Giovanni van Bronckhorst, die de wedstrijd van zondag nog aan zich voorbij moest laten gaan.

Dat de wedstrijd tegen TOP Oss een geheel andere beleving kent dan die wedstrijd tegen Ajax, moet volgens Verbeek niet uitmaken. ‘We hebben ons op dezelfde manier voorbereid, al is de belevingswereld van de spelers wel anders.’ Desondanks gaat Verbeek er vanuit dat zijn spelers deze wedstrijd tot een goed einde weten te brengen. ‘Ondanks de vele blessures zijn wij kwalitatief gezien nog altijd sterker dan de tegenstander.’

Winst op TOP Oss zou Feyenoord niet alleen ronde verder brengen in het bekertoernooi, maar zou tevens het zelfvertrouwen verder doen toenemen. Na de teleurstellende seizoenstart tegen Heracles Almelo, hopen de Rotterdammers - mede met het oog op de return van de UEFA Cup-wedstrijd tegen Kalmar FF- de goede resultaten van afgelopen weken door te kunnen trekken.

TOP Oss draait tot dusver een goed seizoen. De Ossenaren staan op de vijfde plek in de Jupiler League. ‘Dat is binnen hun mogelijkheden heel aardig’, zei Verbeek. ‘Je kunt de begrotingen van Feyenoord en TOP Oss niet met elkaar vergelijken, maar het zal niet de eerste keer zijn dat een Eerstedivisionist een club uit de Eredivisie verslaat.’ Toch gaat Verbeek er van uit dat zijn team deze ronde zal overleven. De wedstrijd tegen Ajax heeft daar mede voor gezorgd. ‘Want zo’n wedstrijd als zondag is altijd goed voor het vertrouwen’.

DE TEGENSTANDER

TOP Oss behoort tot de kleine groep betaald voetbal organisaties die nog nooit actief is geweest in de Eredivisie. TOP maakte in 1991 na 33 jaar afwezigheid haar rentree in het betaalde voetbal, maar kwam nooit verder dan twee keer de nacompetitie. Beide keren betekenden de play-offs het eindstation.

Tot Ons Plezier (TOP) Oss heeft ook in het bekertoernooi geen al te beste reputatie. Het hoogtepunt van de club is de kwartfinale die werd gehaald in het seizoen 2004-2005 onder leiding van toenmalig trainer/coach Harry van den Ham. Diens opvolger Hans de Koning zou die prestatie maar al te graag evenaren, maar TOP Oss komt dit seizoen al in de tweede ronde van het KNVB toernooi de bekerwinnaar van vorig seizoen tegen: Feyenoord. Geen makkelijke opgave dus voor de Brabanders.

In het laatste seizoen dat TOP Oss de naam zal dragen die haar oprichters tachtig jaar geleden bedachten, doen de Ossenaren het tot dusver naar behoren in de Jupiler League. Met 14 punten uit acht wedstrijden is de club op een schappelijke vijfde plaats te vinden. Saillant detail: twaalf van deze veertien punten werden in het Heesen Yachts stadion veroverd. Daarmee is FC Oss, zoals de club vanaf volgend seizoen door het leven zal gaan, lijstaanvoerder in de thuisbalans van de Jupiler League en nog ongeslagen in eigen huis.

Woensdag 24 september zal voor een aantal spelers van TOP Oss een onvergetelijke dag worden. Het zal voor menig Ossenaar de eerste keer zijn dat ze het veld van de Kuip betreden. De kans dat ze er uiteindelijk ook de finale van het bekertoernooi zullen spelen is klein, dus genieten zullen spelers en supporters woensdag sowieso.

Feyenoord – TOP Oss
Woensdag 24 september om 20:45 uur in De Kuip


Scheidsrechter: Van Hulten

Vermoedelijke opstellingen:
Feyenoord:
Timmer; Greene, Bahia, Hofland, De Cler; Bruins, Wijnaldum, Van Bronckhorst, Biseswar; Makaay en Mols.
TOP Oss: De Vogt; Van Engelen, Van Hintum, Schoofs, Galatà; Van der Ven, Kazlauskas, Thijssen; Moutawakil, Fachtali, Zafarin.