VERBEEK: 'BLIJ DAT WE RONDE VERDER ZIJN'

Gertjan Verbeek complimenteerde na afloop van de wedstrijd tegen TOP Oss eerst zijn elftal voor de manier van verdedigen, alvorens hij verder in ging op de wedstrijd. 'Als we nog niet wakker waren, dan stonden we wel op scherp na de kans van Kazlauskas in de tweede minuut. Het was verder ook de enige kans van de wedstrijd voor TOP en dus moet ik complimenten geven voor onze wijze van verdedigen. Met veel druk en ver naar voren.'
Natuurlijk had Verbeek ook graag gezien dat de wedstrijd eerder was beslist dan pas in de verlenging. 'Ik had liever na negentig minuten gewonnen en ik kan de ploeg verwijten dat we niet eerder een doelpunt hebben gemaakt, want we hebben voldoende kansen gehad. Steeds weer heb ik het elftal naar voren gestuurd, ook na de 1-0. Want 1-0 tijdens de verlenging blijft gevaarlijk in een bekerwedstrijd.'

Ook deze wedstrijd bleef Feyenoord niet gevrijwaard van fysieke ongemakken. Invaller Mitchell Schet viel uit na een trap op zijn enkel en Leroy Fer en Georginio Wijnaldum hadden allebei last van diarree. 'Ze hadden de rust hard nodig en zaten heel de tijd op de wc, waardoor ik geen bespreking kon doen. Het geeft wel aan dat deze jongens karakter hebben.'

Invaller Schet werd tijdens de verlenging vervangen door Michal Janota en de jonge Pool scoorde prompt zijn eerste twee doelpunten voor Feyenoord. Bij het vieren van de eerste trok Janota in al zijn enthousiasme zijn shirt uit. 'Niet slim', vond Verbeek. 'Makaay had zijn vader kunnen zijn en nam hem onder zijn arm en heeft het hem wel even uitgelegd. Bij zijn tweede dacht ik nog even 'hij zal toch niet weer', maar dat viel gelukkig mee.'