Fanshop
Fanshop

PIANIST EN SUPPORTER PIET VEENSTRA OP BEZOEK IN SOPHIA

Concertpianist en Feyenoord-supporter Piet Veenstra heeft donderdag een bezoek gebracht aan het Sophia Kinderziekenhuis. Veenstra bezocht verschillende projecten die door de stichting Vrienden van het Sophia worden ondersteund. Dit omdat Veenstra, het kader van honderd jaar Feyenoord, op maandag 6 oktober een pianorecital ten gehore zal brengen waarvan de opbrengst naar de stichting gaat. Veenstra: ‘Alleen daarom al moet de zaal natuurlijk helemaal vol zitten.’
Veenstra bezocht bijvoorbeeld vrolijk beschilderde afdelingen, een minitheater, een speciale wachtkamer en zelfs een televisiestudio waar Sophia kindertelevisie wordt gemaakt. Allemaal gerealiseerd met geld dat de stichting in wist te zamelen.

‘Omdat het kinderziekenhuis een partner is van Feyenoord vond ik het een goed idee de opbrengst aan haar stichting te schenken’, zegt Veenstra, die op 6 oktober in De Doelen speciale vertolkingen van Beethoven-sonates op zijn piano zal spelen. ‘Feyenoord en Beethoven passen namelijk goed bij elkaar’, aldus Veenstra. ‘Beethoven zat net als de club vol karakter en emotie’.

Het pianoconcert van Veenstra is een van de laatste evenementen dat in het kader van het 100 jarig bestaan van Feyenoord wordt georganiseerd. Vanwege de speciale gelegenheid zal Veenstra het concert openen met een pianoversie van ‘Hand in Hand’.

In de Jurriaanse zaal van De Doelen zal Piet Veenstra proberen zo veel mogelijk geld op te halen voor het Sophia Kinderziekenhuis. Een mooi gebaar van de concertpianist die al vijftig jaar in het bezit is van een seizoenkaart van Feyenoord. Veenstra met een knipoog: ‘Ik ben al vijftig jaar donateur van de club.’ Na het recital in De Doelen zal de beroepspianist ook als donateur van het Sophia Kinderziekenhuis door het leven gaan. Net als alle bezoekers van het concert.