JONG FEYENOORD VERLIEST MET 4-1 BIJ NEC

Jong Feyenoord heeft maandagavond de competitiewedstrijd tegen Jong NEC Nijmegen met 4-1 verloren. Jordao Pattinama maakte voor rust de enige Rotterdamse treffer. Aan de kant van Feyenoord maakte Karim El Ahmadi zijn rentree. De middenvelder speelde de eerste 45 minuten van het duel mee.
De eerste helft in Nijmegen kende twee gezichten. Het begin van de wedstrijd had Feyenoord het moeilijk met de beloften van NEC, die aantraden met de nodige spelers met eredivisie-ervaring. Kostas Lamprou moest in deze fase van de wedstrijd ook het eerste Nijmeegse doelpunt incasseren.

Feyenoord kwam na ongeveer twintig minuten beter in de wedstrijd. Het elftal van trainer Alex Pastoor ging compacter spelen, was dwingender in het aanvalsspel en zette NEC met de rug tegen de muur. Dit resulteerde tien minuten voor de rust ook in de gelijkmaker van Pattinama. De aanvaller passeerde de doelman van NEC na een goede individuele actie, na weggestuurd te zijn door Norichio Nieveld.

El Ahmadi was belangrijk in deze fase van de wedstrijd. De van een liesbreuk herstelde middenvelder was de initiator van het positiespel van Feyenoord. Pastoor liet hem in de rust achter in de kleedkamer. ‘Hij kon wel langer spelen. Belangrijker was om wat goed was ook goed te houden. Hij heeft het fysiek goed doorstaan en het is dinsdag even afwachten of hij een reactie krijgt.’

De tweede helft toonde aanvankelijk hetzelfde spelbeeld. Feyenoord bleef aandringen en had nog steeds een veldoverwicht. ‘Dit hebben wij onvoldoende uitgebuid’, zei Pastoor na afloop. ‘We moeten leren een overwicht ook om te zetten in kansen. In de echte drang naar het doel is nog winst te boeken.’

Waar het de Rotterdammers niet lukte om te scoren, wist de Nijmeegse aanval wel raad met de schaarse kansen die het kreeg. Al na een uur spelen stond het 3-1 voor NEC. ‘Na de wedstrijd heb ik alle jongens een hand gegeven. Voor hun inzet, de aanvallende intenties en het blijven jagen op de aansluitingstreffer’, aldus Pastoor. Die kwam er niet en in de slotfase liep NEC zelfs verder uit naar 4-1.

Jong NEC Nijmegen – Jong Feyenoord 4-1