Fanshop
Fanshop

EL AHMADI KAN INVALLEN TEGEN KALMAR

Karim El Ahmadi is op tijd fit om donderdag speelminuten te maken in de UEFA Cup-wedstrijd tegen Kalmar FF. Gertjan Verbeek liet woensdag in het spelershotel in Boräs weten dat het nog te vroeg is voor een basisplaats voor de middenvelder, maar een invalbeurt behoort wel tot de mogelijkheden. ‘We kunnen El Ahmadi op verschillende manieren inzetten. Zowel als wij een doelpunt moeten forceren als wanneer we een voorsprong zouden moeten vasthouden, is het een optie om hem in het veld te brengen.’
El Ahmadi speelde afgelopen maandag al een helft met het beloftenelftal en doorstond dat zonder problemen. ‘Karim was ook duidelijk een toegevoegde waarde’, zei Verbeek. ‘Hij nam het elftal bij de hand. Ik hoop hem vrij snel weer volledig te kunnen inzetten, maar dan moet hij wel wedstrijden spelen. Op dit moment is hij trainingsfit, maar nog niet wedstrijdfit.’

Verbeek ging woensdag verder in op de blessures van Henk Timmer en Jon Dahl Tomasson, die beide niet zijn afgereisd naar Zweden. Voor Timmer komt de wedstrijd tegen Kalmar FF net te vroeg. Verbeek: ‘Zijn herstel ging met sprongen vooruit, maar het risico dat de blessure weer erger wordt als hij zou spelen is te groot. Dat risico willen we niet nemen.’ Timmer is mogelijk wel op tijd hersteld voor de thuiswedstrijd van komende zondag tegen NEC.

De blessure van Tomasson laat zich iets erger aanzien. De middenvelder kreeg afgelopen zondag tegen Groningen een tik op zijn enkel. ‘Daarbij kreeg de binnenband van zijn knie een opdonder’, zei Verbeek. ‘Daar heeft hij nu het meeste last van.’ Volgens de trainer kan het herstel van de Deen twee tot drie weken duren.

Tot slot liet Verbeek weten dat Denny Landzaat te maken heeft met een tegenslag. De middenvelder heeft een hamstringblessure en zal drie tot vier weken uit de roulatie zijn.