Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

FEYENOORD WENT AAN KUNSTGRAS IN BORÄS ARENA

Feyenoord heeft woensdagavond alvast kennis kunnen maken met het kunstgras van de Boräs Arena, het stadion waar donderdag de UEFA Cup-wedstrijd tegen Kalmar FF wordt afgewerkt. Onder toeziend oog van enkele tientallen Feyenoord-supporters, kwamen alle achttien spelers die mee zijn afgereisd naar Zweden in actie op de training. Deze stond voor een groot deel in het teken van diverse snelle trap- en passoefeningen, om op die manier te wennen aan de ondergrond.

In de Boräs Arena, waar ongeveer 17.000 toeschouwers een plaats kunnen vinden, is afgelopen juni de meest moderne kunstgrasmat gelegd die momenteel beschikbaar is. Omdat niet Kalmar maar IF Elsborg de vaste bespeler van het stadion is –en Kalmar FF normaal gesproken op natuurgras speelt- zei Verbeek voor de training dat het voor Feyenoord geen nadeel hoeft te zijn om op de bijzondere ondergrond te spelen. ‘Kalmar heeft een paar grote jongens rondlopen in het elftal. Die hebben normaal gesproken wat meer moeite met deze ondergrond dan kleine behendige spelers. Het is geen ploeg als Heracles die helemaal ingespeeld is op kunstgras en daardoor voordeel heeft van de ondergrond.’



Na een partijspel met drie ploegen, maakte Verbeek na ongeveer anderhalf uur een eind aan de training. Donderdagavond keert de selectie terug in het stadion, waar om 18:30 uur wordt afgetrapt voor de wedstrijd tegen Kalmar.