FEYENOORD B2 VERGEET MONSTERSCORE OP HET BORD TE ZETTEN

Feyenoord B2 boekte zaterdag een zeer overtuigende 0-5 zege bij FC Omniworld. In Almere kon de ploeg van Jan Gösgens alleen verweten worden dat er niet nog meer doelpunten vielen. ‘Gezien het aantal kansen hadden we deze wedstrijd met dubbele cijfers moeten winnen’, aldus trainer Gösgens. Manu (3x), Anthony Velder en Jon-Joost Cornelissens verzorgden de productie.
In het stadion van FC Omniworld moest Feyenoord op het kunstgras aantreden tegen hun leeftijdgenoten uit Flevoland. Feyenoord startte overtuigend en de eerste de beste aanval leverde meteen een grote kans op. Helaas treuzelde Elvis Manu te lang, waardoor de keeper kon redden. Na 6 minuten gooide Bryan van der Laan ver in op Jon-Joost Cornelissens, hij gaf de bal aan Elvis Manu die met een ouderwetse punter 0-1 scoorde. Binnen het kwartier stond Feyenoord op een 0-2 voorsprong: na een prachtige breedtebal van Bryan van de Laan was het Anthony Velder die scoorde. Nog voor de rust stond het 0-3. Na een combinatie tussen Jon-Joost Cornelissens en Joey van de Velden was het wederom Elvis Manu die de bal binnenwerkte.

Ook na rust schoot Feyenoord weer prima uit de startblokken. In de 41e minuut speelde Joshua Steenvoorden zich knap vrij tussen twee tegenstanders en gaf een prima steekbal op Joey van de Velden die met een tackle van achteren neergelegd werd in het strafschopgebied. Dit leverde een rode kaart op en een strafschop. Manu zag zijn inzet in eerste instantie gestopt door de keeper maar kon in de rebound alsnog de 0-4 scoren. De 0-5 eindstand kwam in de 75e minuut op het scorebord. Joey van de Velden passte op Anthony Velder, die op zijn beurt Jon-Joost Cornelissens vrij voor de keeper zette waarna die beheerst scoorde. ‘Een dik verdiende overwinning die veel groter had moeten uitvallen’, aldus

trainer Jan Gösgens. ‘Deze wedstrijd hadden we met meer dan dubbele cijfers moeten winnen, gezien het aantal 100% kansen die we vandaag gemist hebben. Het veldspel was prima, er werd goed positiespel gespeeld waardoor de tegenstander heel de wedstrijd achter de bal aangelopen heeft. Jammer is het dat de goed spelende Kay Blokland tegen een vervelende knieblessure opliep, laten we hopen dat het meevalt en we hem niet te lang moeten missen. Volgende week spelen we thuis tegen Excelsior, hopelijk komen de 5 spelers die op trainingskamp gaan met het Nederlands elftal onder 16 jaar fit terug.’

FC OMNIWORLD-FEYENOORD B2 0-5 (0-3)
Scoreverloop: 0-1 Elvis Manu (6), 0-2 Anthony Velder (13), 0-3 Elvis Manu (37), 0-4 Elvis Manu (41) en 0-5 Jon-Joost Cornelissens (75)

Opstelling Feyenoord B2: Jeffrey Verkerk; Kay Blokland, Desley van Oosten (62e min Jordy van Deelen), Matthew Steenvoorden, Yorik van Deelen, Joshua Steenvoorden, Anthony Velder, Bryan van der Laan (44e min Gwaeron Stout), Jon-Joost Cornelissens, Joey van de Velden, Elvis Manu (57e min Julian Agatowski).