RUIME OVERWINNINGEN VOOR A- EN B-JUNIOREN

De jeugdelftallen beleefden zaterdag een fijne middag. A1 versloeg op eigen veld De Graafschap A1 met 5-0. De B-junioren waren in Breda veel te sterk voor NAC en waren met de 1-4 uitslag nog mild voor hun tegenstanders. Aan het begin van de middag speelde Feyenoord C1 op het hoofdveld van Varkenoord de stadderby tegen Sparta C1 en waren in deze wedstrijd met 5-2 een maatje te groot voor de stadsgenoot.
De wedstrijd tussen A1 en De Graafschap was na twintig minuten al gespeeld. Na een voorzet van rechtsbuiten Nayib Lagouireh rondde Luis Pedro via een sliding af: 1-0. Shabir Isoufi zorgde niet lang hierna voor de 2-0, waarmee Feyenoord als snel op rozen zat.

De 3-0 viel na ruim een halfuur spelen. Jordy Clasie werd bij een corner op de rand van het zestienmetergebied vrijgespeeld en trof met een schot op fantastische wijze doel. ‘Ik moet de ploeg een compliment maken dat ze na die comfortabele voorsprong bleven zoeken naar meer’, zei coach Jean Paul van Gastel na het duel.

Meer kwam er ook voor Feyenoord, en wel vlak na de rust. Jerson Cabral werd door Pedro met een steekbal weggestuurd en Cabral maakte op mooie wijze de 4-0. Na ruim een uur spelen zorgde Kaj Ramsteijn via een strafschop voor de 5-0 eindstand en pas na dit doelpunt namen de Rotterdamse talenten gas terug. Van Gastel wisselde vier keer tijdens de tweede helft en was verheugd te zien dat het niveau van zijn ploeg niet zakte. ‘Een fijne constatering.’

Opstelling Feyenoord A1: Van der Post; Leerdam (46’ Nelom), Piqué (53’ Erkelens), Ramsteijn, Eekman; Machek, Isoufi, Clasie (71’ Latuheru); Lagouireh, Pedro (55’ Fileccia) en Cabral.

B1 EENVOUDIG VOORBIJ NAC BREDA B1: 1-4

De B-junioren speelden een sterke wedstrijd in Breda en boekten een dikverdiende 1-4 overwinning. De ploeg van trainer Cor Adriaanse kwam geen moment in de problemen en liet zelf bij vlagen goed voetbal zien. Osama Rashid opende na ruim een kwartier de score, na voorbereidend werk van Nygel Velder. Feyenoord dwong de nodige kansen af, maar kwam de eerste helft niet tot meer doelpunten, waardoor de ploegen met een 0-1 tussenstand gingen rusten.

Tien minuten na de onderbreking stond het al 1-3 in het voordeel van Feyenoord. Velder schoot kort na de aftrap een afgeslagen bal ineens uit de lucht op doel en liet de Bredase doelman kansloos: 0-2. Direct hierna was het Luc Castaignos die tekende voor de 0-3. De centrumspits werd de diepte ingestuurd door Mats van Huijgevoort en rondde beheerst af. Kort hierop volgde de 1-3, maar dichterbij liet Feyenoord haar opponent niet komen.

Velder beleefde een mooie middag en maakte een kwartier voor het einde van de wedstrijd met de 1-4 zijn tweede doelpunt, op aangeven van Castaignos. Met dit doelpunt stond de uitslag op het bord, ondanks dat Feyenoord voldoende kansen kreeg om de score verder op te laten lopen. ‘De uitslag had hoger moeten zijn’, vond Adriaanse na afloop. ‘Maar het is een dikverdiende overwinning. We zijn niet in de problemen gekomen en hebben goed gevoetbald, met mooie aanvallen.’

Opstelling Feyenoord B1: De Jong; Kruithof, Rutten (58’ Jansen), Van Huijgevoort, Martins Indi; Bouwmeester, Van den Engel (70’ Wijmer), Rashid; Karim (65’ Schoonheijm), Castaignos en Velder.

C1 DE STERKSTE IN STADSDERBY TEGEN SPARTA: 5-2

Feyenoord C1 was de eerste helft heer en meester tegen de leeftijdsgenoten van Sparta. Op Varkenoord had het elftal van trainer Jeffrey Oost voor de rust een groot veldoverwicht en gaf het achterin geen enkele kans weg tegen de Spangenaren. Sparta werd voor rust één keer gevaarlijk uit een vrije trap, en die bal betekende ook direct een doelpunt.

Het was de 1-1, na een snel openingsdoelpunt van Anass Achahbar, die door linksback Nathan Ake goed in de diepte werd aangespeeld. Feyenoord liet zich niet van de wijs brengen door de onverwachte tegentreffer en bleef de aanval zoeken. Binnen het kwartier kwam C1 op een 2-1 voorsprong, toen Jean-Paul Boëtius bij de tweede paal de bal alleen nog maar binnen hoefde te lopen. De voorzet was van Joey Sleegers, die door Achahbar met een hakbal was vrijgespeeld.

Diezelfde Achahbar bediende voor rust ook nog Tonny de Vilhena, die de bal met een lob over de Sparta-doelman in het doel legde: 3-1. ‘Een fantastisch mooie goal’, sprak Oost na afloop zijn waardering uit.

De tweede helft veranderde het wedstrijdbeeld. Feyenoord kreeg te maken met een feller Sparta en liep al snel tegen de 3-2 aan. Sparta kreeg uit met name spelhervattingen kansen op de 3-3, maar het was Sleegers die aan de andere kant Feyenoord een op comfortabele 4-2 voorsprong zette. Na dit doelpunt was het een gelopen strijd en liep Feyenoord via invaller Joep Breimer uit naar 5-2.

Opstelling Feyenoord C1: Verhagen; Van Beek, Rekik, Kongolo, Ake; Thong, Sleegers (50’ Robinson), Ebecillo; Boëtius, Achahbar en De Vilhena (59’ Woudenberg).