Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

JONG FEYENOORD VERSLAAT JONG FC TWENTE MET 3-0

Jong Feyenoord heeft maandagavond de wedstrijd tegen Jong FC Twente met 3-0 gewonnen. In de thuiswedstrijd namen de beloften pas in de slotfase afstand van hun tegenstanders. Kermit Erasmus brak acht minuten voor tijd de ban en invaller Joël Bijlow zette Feyenoord direct hierna op 2-0. De 3-0 was een eigen doelpunt aan Twentse zijde.

Hiermee werd Feyenoord beloond voor een avond hard werken Feyenoord kreeg de grootste kans van de eerste helft direct al in de beginfase. Dwight Tiendalli veroverderde op de rechterflank de bal en zette goed voor. Erasmus nam bij de tweede paal de bal ineens uit de lucht, maar helaas voor de Zuid-Afrikaan belandde zijn inzet op de buitenkant van de paal.

Wat volgde was een fase waarin Feyenoord veelvuldig balbezit had, zonder tot uitgespeelde kansen te komen. Twente zorgde ook niet voor gevaar, waardoor het voor beide doelen rustig bleef. Pas na een halfuur viel er een tweede kans voor Feyenoord te noteren,toen een schot van Jordao Pattinama naast het doel verdween.

Wat volgde was een periode waarin beide ploegen meer in evenwicht waren, al bleef het meeste balbezit voor de Rotterdamse beloften. Vlak voor de rust ontsnapte een aanvaller van Twente bij een voorzet vanaf rechts aan de aandacht van de defensie van Feyenoord en stond plots helemaal vrij voor doelman Kostas Lamprou. De Twentenaar had zijn vizier niet op scherp staan en zijn volley verdween hoog over het doel van Feyenoord.

De tweede helft liet eenzelfde spelbeeld zien als de eerste. Feyenoord werkte hard en had wederom het meeste balbezit. Net als tijdens het eerste bedrijf leidde dit niet tot veel open kansen. Pas na ruim een uur spelen viel de eerste open kans te noteren. Kelvin Leerdam schoot voorlangs nadat hij aan de rechterkant van het strafschopgebied vrij was gespeeld. Direct hierna schoot ook Michal Janota in en ook zijn inzet ging voor het doel langs.

Niet veel later kwam Feyenoord goed weg. Kevin Wattamaleo liet in een duel zijn directe tegenstander struikelen in het zestienmetergebied en gelukkig voor de verdediger en Feyenoord wuifde arbiter Kamphuis de valpartij weg.

Met de fysiek sterke Joël Bijlow als vervanger van Pattinama probeerde trainer Pastoor het laatste kwartier een doelpunt te forceren. Met succes, want tien minuten later stond Feyenoord al op een comfortabele 2-0 voorsprong. Een schot van Glenn Kobussen werd nog gepareerd door de Enschedese doelman, in de rebound was Erasmus er als de kippen bij om de score te openen: 1-0. Na zijn doelpunt gooide de Zuid-Afrikaan er in één moeite door een dubbele salto uit.

Direct de openingstreffer betaalde het inbrengen van Bijlow zich uit. Bij een vrije trap van Kobussen torende de lange aanvaller boven iedereen uit en kopte de bal achter de keeper van Twente: 2-0. Diezelfde keeper had een groot aandeel in de 3-0, door een voorzet van Wattamaleo in zijn eigen doel te werken. Feyenoord werd via Janota nog een keer gevaarlijk en speelde het duel verder simpel uit.

Jong Feyenoord – Jong FC Twente 3-0
Scoreverloop:
81’ 1-0 Erasmus
83’ 2-0 Bijlow
87’ 3-0 eigen doelpunt FC Twente

Opstelling Jong Feyenoord: Lamprou; Tiendalli, Nieveld, Derijck, Wattamaleo; Manteiga (57’ Barends), Leerdam, Janota (88’ Van Stee), Kobussen; Pattinama (76’ Bijlow) en Erasmus.