Fanshop
Fanshop

UITEENLOPENDE EMOTIES BIJ JEUGD

De jeugdteams van Feyenoord hebben een zaterdag met gemengde gevoelens achter de rug. De A-junioren werden in Almere door FC Omniworld A1 verrassend uitgeschakeld in het bekertoernooi. A1 ging met 1-0 ten onder. Op Varkenoord veroverde B1 de koppositie na een 2-1 overwinning op AZ Alkmaar B1. Even verderop in Rotterdam Zuid wonnen de C-junioren de uitwedstrijd tegen hun leeftijdsgenoten van Spartaan’20 met 1-4.

Coach Jean Paul van Gastel kwalificeerde het spel van zijn ploeg in Almere als inspiratieloos en slap. Te veel spelers aan Rotterdamse zijde bleven onder hun niveau, waardoor ze ook niet met hun individuele kwaliteiten het verschil konden maken.

Een doelpunt van Feyenoord bleef lang uit. Omniworld kwam tegen het einde van de tweede helft een keer gevaarlijk door en maakte prompt de enige treffer van het bekerduel: 1-0. Doordat het een knock-outronde betrof, is Feyenoord uitgeschakeld. ‘Jammer’, zei Van Gastel. ‘Want we willen elke prijs winnen die je kunt winnen ook daadwerkelijk pakken. Maar dit was zo’n wedstrijd die we zelfs na drie dagen doorvoetballen nog niet hadden gewonnen.’

Opstelling Feyenoord A1: Van der Post; Leerdam, Erkelens, Ramsteijn, Nelom (60’ Van Haaren); Machek (60’ Eekman), Isoufi, Clasie; Lagouireh, Fileccia en Cabral.

B1 VERSLAAT AZ MET 2-1 EN PAKT KOPPOSITIE

B1 heeft uitstekende zaken gedaan in de eredivisie voor B-junioren. De ploeg van trainer Cor Adriaanse won zelf met 2-1 van AZ Alkmaar en zag naaste concurrent PSV met 0-4 ten onder gaan tegen FC Twente/Heracles. Door deze uitslagen gaat Feyenoord alleen aan de leiding in de competitie.

Feyenoord had AZ heel de eerste helft onder controle. Achterin gaven de Rotterdammers geen kans weg en in aanvallend opzicht lieten de talenten zich meerdere malen zien. Zo raakte Tim Schoonheijm de paal en kwam ook Parez Karim in kansrijke positie. De aanvaller wachtte te lang en zag zo zijn kans voorbij gaan. Hierdoor bleven tijdens het eerste bedrijf doelpunten uit.

Om de defensie van AZ te slechten zette Feyenoord de tweede helft nog een tandje bij. Het tempo ging omhoog en ook de kansen kwamen. De plotselinge 0-1 voor AZ, na een foute pass van een Feyenoorder aan de rechterkant van het veld, was dan ook een grote domper voor Feyenoord.

Ondanks deze tegenslag bleef Feyenoord de aanval zoeken en kreeg hier uiteindelijk ook de beloning voor. ‘Grote complimenten voor de jongens dat ze zijn blijven geloven’, zei Adriaanse na de wedstrijd. De coach had Nygel Velder na ruim een uur uit een afgeslagen corner de gelijkmaker binnen zien schieten. Velder gaf even later ook de voorzet van waaruit Schoonheijm voor de 2-1 en dus de winnende treffer zorgde.

Opstelling Feyenoord B1:
Konijnenburg; Kruithof, Rutten, Van Huijgevoort, Martins Indi; Bouwmeester, Van den Engel, Jansen; Schoonheijm, Karim (65’ Rashid) en Velder.

ZEVENKLAPPER VOOR FEYENOORD B2

Feyenoord B2 liet zaterdag vanaf de eerste minuut zien dat het de punten op Zuid wilde behouden, in de derby tegen Excelsior. Een strafschop na bijna een kwartier spelen voor de bezoekers bracht Feyenoord ook niet van de wijs. Keeper Jeffrey Verkerk stopte de strafschop en nauwelijks drie minuten later lag de bal aan de andere kant van het veld wél over de doellijn. Elvis Manu rondde fraai af na een individuele actie.
Nog voor rust liep B2 uit na een comfortabele voorsprong, via doelpunten van achtereenvolgens Olcay Bilen, Elvis Manu en Anthony Velder. Dezelfde Velder vergrootte na rust de marge tot vijf, al kon Excelsior hierop toch nog de eretreffer maken.

Lange tijd leek de 5-1 ook de eindstand te worden, ware het niet dat Feyenoord in de slotfase nog tweemaal tot scoren kwam. Vier minuten voor tijd zorgde invaller Gwaeron Stout voor de zesde treffer voor de thuisploeg, terwijl in de slotminuut Velder met zijn derde doelpunt in de wedstrijd de eindstand bepaalde.
Opstelling Feyenoord B2:
Verkerk; J. van Deelen, Van Oosten (63’ Steenvoorden), Wijmer, Y. van Deelen (27’ Bilen);
Steenvoorden, Velder, Van de Laan (65’ Stout); Cornelissens (60’ Van de Velde), Latuheru en Manu (42’ Agatowski).

C-JUNIOREN VERGETEN SCORE BIJ SPARTAAN’20 UIT TE BOUWEN: 1-4

De C-junioren hebben de uitwedstrijd tegen Spartaan’20 C1 met 1-4 gewonnen. In Rotterdam-Zuid had de score veel hoger op moeten lopen, maar steeds stond de keeper van Spartaan’20 een Feyenoord-treffer in de weg.

Na ruim een kartier was Anass Achahbar iedereen bij Spartaan’20 te slim af. Achahbar, die ditmaal als schaduwspits stond opgesteld, soleerde langs meerdere verdedigers en gaf bij het laatste zetje ook de keeper het nakijken: 0-1. Diezelfde keeper stond een ruimere voorsprong voor Feyenoord in de weg waardoor beide ploegen met 0-1 de rust ingingen.

Na de onderbreking behield Feyenoord het grote veldoverwicht en dwong voldoende kansen af om verder afstand te nemen. Dit lukte niet en Spartaan maakte hier dankbaar gebruik van. Een schot vanaf dertig meter eindigde onhoudbaar voor keeper Mitchel Snoek in de kruising: 1-1.

Het bracht Feyenoord niet van de wijs. Lucas Woudenberg ontsnapte tien minuten na rust aan zijn directe tegenstander maar ook hij stuitte op de doelman van Spartaan’20. Achahbar reageerde alert en schoot de rebound wel binnen: 1-2. Binnen het uur stonden ook de 1-3 en 1-4 op het bord, toen eerst Pieter Hofman, de kleinste man van het veld, bij de eerste paal een corner binnenkopte. Niet veel later legde de opgekomen Woudenberg de bal af op Kyle Ebecillo, die zorgde voor de 1-4 eindstand.

Opstelling Feyenoord C1: Snoek; Van Beek (64’ Jansen), Rekik, Kongolo, Ake (58’ Driebergen); Thong, Achahbar, Ebecillo; Boëtius (49’ Gómez Nieto), Breimer (46’ Hofman) en Woudenberg.

C2 VERGEET VROEGTIJDIG AFSTAND TE NEMEN VAN RKC WAALWIJK

Feyenoord C2 heeft zaterdag de uitwedstrijd bij RKC Waalwijk C2 met 1-2 gewonnen. Het elftal van trainer Gaston Taument kreeg kansen te over om de score hoger op te laten lopen, maar wist de mogelijkheden niet in doelpunten om te zetten.

Tonny de Vilhena had al een grote kans gemist, toen hij na een kwartier spelen de score opende, na een goede combinatie op de as van het veld met Brandon Robinson. Diezelfde Robinson tekende niet veel later zelf voor de 0-2.

Direct na de rust creëerden de Rotterdammers vijf opgelegde kansen. Deze werden niet benut en geheel tegen de verhouding in maakte RKC de aansluitingstreffer. Na deze 1-2 beleefde Feyenoord nog enkele hachelijke momenten en kwam het laatste fluitsignaal uiteindelijk als geroepen. Na de overwinning vindt Feyenoord zich terug op de tweede plaats van de ranglijst.

Opstelling Feyenoord C2: De Fockert; Van de Ruit, Korporaal, Dammers, Van Rossum; Karsdorp, Hardeveld (50’ Dekker), Agata; De Vilhena, Robinson en Knoester (35’ Lenzini) (60’ Gronsveld).