NEDERLANDS ELFTAL VERSLAAT IJSLAND MET 2-0

Het Nederlands elftal heeft zaterdagavond ook haar tweede WK-kwalificatiewedstrijd gewonnen. In De Kuip werd IJsland met 2-0 verslagen. Voor Nederland scoorde Joris Mathijsen na een kwartier de 1-0 en maakte Klaas Jan Huntelaar in de tweede helft het tweede doelpunt. Giovanni van Bronckhorst was aanvoerder en speelde heel de wedstrijd. Ook oud-Feyenoorder Dirk Kuyt maakte de negentig minuten vol.
Een andere oud-Feyenoorder, Royston Drenthe, was aandachtig toeschouwer in Rotterdam. Net als in Nederland ligt ook in Spanje dit weekend de competitie stil, zodat de middenvelder van Real Madrid voor even terug kon keren in De Kuip.

Nederland gaat met zes punten uit twee duels aan de leiding in de WK-kwalificatiegroep 9. Aanstaande woensdag staat voor Oranje alweer het volgende duel op het programma. Het elftal van bondscoach Bert van Marwijk neemt het dan in Oslo op tegen Noorwegen.