JONG FEYENOORD VERSLAAT JONG SPARTA OP KASTEEL: 0-1

Jong Feyenoord heeft maandagavond Jong Sparta op Het Kasteel met 0-1 verslagen. De ploeg van trainer Alex Pastoor won door een doelpunt van Kermit Erasmus. Door de overwinning gaat Jong Feyenoord in de bekerpoule aan de leiding met zeven punten uit drie wedstrijden. Met alleen nog een bekerduel met Jong Dordrecht te gaan kan de beloften plaatsing voor de volgende ronde haast niet meer ontgaan.
Jong Feyenoord had het grootste deel van de wedstrijd onder controle, al kwam Sparta er af en toe gevaarlijk uit. Doelman Darley moest enkele keren handelend optreden en deed dit naar behoren.

Feyenoord dwong zelf de nodige kansen af op een met 2.000 toeschouwers gevuld Kasteel en het was Erasmus die na een kwartier spelen de enige treffer van de wedstrijd op het bord zette. De Zuid-Afrikaan zou zijn treffer vanuit buitenspelpositite hebben gemaakt, maar de scheidsrechter liet doorspelen. Later in de wedstrijd werd een doelpunt van Timothy Derijck om dezelfde reden wél afgekeurd.

Feyenoord kreeg voldoende kansen om de score verder uit te bouwen, maar het lukte de ploeg van Rotterdam-Zuid niet om de doelman van Sparta nogmaals te passeren. ‘Daardoor werd het nog onnodig spannend’, zei Pastoor na afloop. ‘Maar we hebben gewonnen en dat is het belangrijkste.’

Tegenslagen waren er ook voor de coach. Manteiga moest in de rust uit voorzorg in de kleedkamer achterblijven met een verharding op zijn bovenbeen. De medische staf achtte het niet verstandig een risico te nemen met de Braziliaan. Glenn Kobussen viel halverwege de tweede helft ook uit, nadat hij door zijn enkel was gegaan.

Jong Sparta – Jong Feyenoord 0-1
16’ 0-1 Erasmus

Opstelling Jong Feyenoord: Darley; Wattamaleo, Nieveld, Derijck, Tiendalli; Buijs, Manteiga (46’ Barends), Kobussen (70’ Van Stee), Pattinama, Janota; Erasmus.