Fanshop
Fanshop

GESLAAGDE EDITIE FEYENOORD OP LOCATIE

Feyenoord heeft een geslaagde editie van Feyenoord op Locatie achter de rug. Op de velden van Feyenoords Amateur-partner vv Serooskerke (Zeeland) stond woensdag de hele dag in het teken van de Rotterdamse club. Zo was er een clinic van Feyenoord on Tour met Ben Wijnstekers, werden er twee jeugdwedstrijden gespeeld en werd de dag afgesloten met een forumavond waarbij onder meer algemeen directeur Eric Gudde aanwezig was.

Tijdens de forumavond schoven naast Gudde ook Ben Wijnstekers en supporterscoördinator Ton Strooband aan achter de tafel in de kantine van vv Serooskerke. Zij gingen onder leiding van presentator Peter Houtman samen met enkele tientallen supporters in discussie over onder meer diverse stellingen. Uiteraard was er voor de supporters ook alle gelegenheid om vragen te stellen aan de delegatie van Feyenoord.De stellingen hadden niet alleen betrekking op het huidige seizoen, maar ook op algemene beleidszaken. Zo ging het bijvoorbeeld over de komst van het nieuwe stadion. Bij een groot deel van de aanwezige supporters kon dit op positieve reacties rekenen, maar een deel had zijn vraagtekens of de sfeer uit het huidige stadion wel behouden zou kunnen blijven.‘De meeste mensen willen het liefst oneindig in de huidige Kuip blijven’, zei Strooband over deze stelling. ‘Maar steeds meer supporters zien in dat De Kuip aan vervanging toe is. Toen de huidige Kuip in 1934 gebouwd werd, zegden diverse supporters hun lidmaatschap op. Terwijl achteraf niemand zal zeggen dat het een verkeerde beslissing is geweest. Zo is het voor het nieuwe stadion ook.’

Gudde onderschreef die woorden. ‘In de huidige Kuip is er een gebrek aan comfort voor de toeschouwers. Na de wedstrijd tegen NEC ging denk ik zestig procent van de mensen zeiknat naar huis. Dat heeft misschien z’n charme, maar het is niet meer van deze tijd. Bovendien lopen we wat het zakelijk segment betreft achter op andere clubs in Nederland. Een nieuw stadion is dus onontbeerlijk.’Uiteraard ging het ook over het huidige seizoen. Alle supporters waren het er over eens dat de competitie teleurstellend is begonnen, maar met de stelling dat Feyenoord het seizoen bij de eerste vijf zal eindigen waren alle aanwezigen het eens. Wijnstekers: ‘Op het moment zijn er veel blessures in de selectie, maar je ziet wel dat er nog steeds een goed team staat dat zeker bovenin mee kan doen.’

De dag in Zeeland was om half twee ‘s middags afgetrapt met een clinic van Feyenoord on Tour voor de jeugd van Serooskerke, onder leiding van Ben Wijnstekers. Hieraan deden ruim honderd kinderen mee, die ondanks de regen enthousiast de verschillende oefeningen afwerkten. Rond vijf uur werd er afgetrapt bij twee jeugdwedstrijden tegelijk. Feyenoord was met twee combinatieteams van E- en D-pupillen afgereisd naar Sportpark Noordhout en de elftallen namen het op tegen respectievelijk de D2 en D1 van vv Serooskerke. Alletwee de wedstrijden werden met ruime cijfers (1-7 en 0-7) gewonnen door de teams uit Rotterdam.

Afgezien van de activiteiten stond de dag op Sportpark Noordhout de hele dag in het teken van Feyenoord. Zo was op het complex een Fanshop van Feyenoord ingericht, was mascotte Coentje van de JuniorClub de hele dag aanwezig en hingen er over het hele complex Feyenoord-vlaggen en banners. Zowel Feyenoord als vv Serooskerke konden achteraf terugkijken op een geslaagde dag.