Fanshop
Fanshop

MAKAAY, TOMASSON EN LUCIUS NIET TEGEN WILLEM II

Gertjan Verbeek kan zondag tijdens het duel met Willem II niet beschikken over Roy Makaay, Jon Dahl Tomasson en Theo Lucius. Het drietal is afwezig vanwege blessureleed. Jonathan de Guzman en Danny Buijs lijken wel aan te kunnen sluiten bij de wedstrijdselectie. De inzetbaarheid van Diego Biseswar is twijfelachtig.
Makaay werkte de afgelopen week samen met conditie- hersteltrainer Bjorn Rekelhof aan zijn herstel, maar blijft liesklachten houden. Het is onduidelijk wanneer de spits weer beschikbaar is voor Verbeek. Eerst zal hij de groepstraining moeten hervatten.

Tomasson is voorlopig uitgeschakeld. De aanvaller kampt met enkelklachten en zal het gewricht eerst op moeten trainen. De Deen werkte vorige week in zijn vaderland aan zijn herstel en keerde afgelopen woensdag terug in De Kuip. Lucius is ook nog niet in staat om een wedstrijd te spelen. De verdediger ondervindt nog teveel hinder van de teen die hij enkele weken geleden tijdens een training brak.

Tegenover de afwezigheid van Makaay, Tomasson en Lucius staat de terugkeer van De Guzman en Buijs. De Guzman trainde heel de week volledig mee met de groep en lijkt inzetbaar in Tilburg. Buijs kan ook weer aansluiten bij de wedstrijdselectie. De middenvelder speelde afgelopen maandag de volledige negentig minuten mee in het duel tussen Jong Sparta en Jong Feyenoord. Het meespelen van Biseswar is afhankelijk van hoe de aanvaller de trainingen op vrijdag en zaterdag doorstaat.