A-JUNIOREN IN SLOTFASE VOORBIJ FC UTRECHT

Feyenoord A1 heeft zich goed gerevancheerd op de bekeruitschakeling van vorige week. De uitwedstrijd tegen FC Utrecht A1 werd zaterdagmiddag met 1-2 gewonnen. Jerson Cabral zorgde voor beide treffers. Op Varkenoord moesten de B-junioren tegen FC Groningen B1 diep gaan om de drie punten in Rotterdam te houden. B1 won het duel met 3-2 en het winnende doelpunt van invaller Luc Castaignos viel pas diep in blessuretijd. Parez Karim en Osama Rashid maakten de andere Rotterdamse doelpunten. C1 was dit weekend vrij.
De uitschakeling in het bekertoernooi door FC Omniworld A1 was in Utrecht snel vergeten. De A-junioren begonnen goed aan de wedstrijd en creëerden meerdere kansen. Doordat deze niet werden benut, zag Utrecht kans om terug te komen in de wedstrijd. Omdat ook de thuisploeg niet tot scoren kwam gingen beide elftallen met 0-0 de rust in.

Collectief drukzetten leverde aan het begin van de tweede helft de 0-1 van Cabral op. Feyenoord zette Utrecht vast en joeg de tegenstanders goed af. De Utrechters werden hierdoor gedwongen tot het spelen van een risicovolle bal. Cabral wist deze pass te onderscheppen en schoot de openingstreffer binnen.

Feyenoord ging niet goed om met de verkregen voorsprong. De A-junioren werden slordiger en leden veelvuldig balverlies. Utrecht nam het initiatief over en Feyenoord had met name moeite met het fysieke spel van de thuisploeg. Na ruim een uur spelen kwam Utrecht op gelijke hoogte, toen een Utrechter attenter reageerde dan de Feyenoord-defensie bij een door keeper Robbert van der Post gepareerd afstandschot. De doelman had geen antwoord op de rebound van dichtbij: 1-1.

Feyenoord bleef in het vervolg van de wedstrijd de onderliggende partij, maar ging uiteindelijk toch met de winst aan de haal. In de slotfase counterde Feyenoord naar het Utrechtse doel en gaf rechtsbuiten Nayib Lagouireh een afgemeten voorzet op Cabral die met zijn tweede doelpunt van de wedstrijd Feyenoord de overwinning bezorgde. ‘Gezien het wedstrijdbeeld hebben wij net iets teveel gekregen’, oordeelde trainer Jean Paul van Gastel na afloop. ‘Maar ik moet de jongens een compliment geven dat ze na de dramatische prestatie van vorige week hun rug hebben weten te rechten.’

Opstelling Feyenoord A1: Van der Post; Eekman, Ramsteijn, Piqué, Nelom; Van Haaren (60’ Leerdam), Isoufi, Clasie; Lagouireh, Fileccia (69’ Machek) en Cabral (90’ Erkelens).

B-JUNIOREN PAS IN BLESSURETIJD NAAR WINST OP FC GRONINGEN: 3-2

Feyenoord B1 trof zaterdagmiddag met FC Groningen een tegenstander die naar Rotterdam was gekomen om niet te verliezen. De gasten hielden veel mensen achter de bal en Feyenoord had moeite met deze speelwijze. Feyenoord stelde daar een te laag speltempo tegenover en had moeite de vrije man te vinden.

Toch stond er aan het eind van de eerste helft een 2-1 tussenstand op het scorebord. Na twintig minuten tekende Karim voor de 1-0, nadat Rashid een voorzet van Nygel Velder goed teruglegde. Lang genieten was er niet bij voor Feyenoord, want een minuut later stond het al weer 1-1, toen Groningen een corner ongehinderd binnen kon koppen. Vlak voor rust zette Rashid Feyenoord weer op voorsprong.

Na de onderbreking kreeg Feyenoord voldoende kansen om de voorsprong verder uit te bouwen, maar Karim en Tim Schoonheijm faalden oog in oog met de Groningse keeper. Waar Feyenoord het niet voor elkaar kreeg om te scoren, lukte het Groningen wel. Tien minuten voor tijd kwamen de gasten op gelijke hoogte.

‘Na die 2-2 werd het voor ons een race tegen de klok’, zei trainer Cor Adriaanse na afloop. Een succesvolle, want in de zesde minuut van de blessuretijd maakte invaller Castaignos het winnende doelpunt. ‘Daar ben je dan heel blij mee’, zei Adriaanse. ‘Maar over ons spel in heel de wedstrijd ben ik ontevreden. We hebben het onszelf vandaag onnodig moeilijk gemaakt.’

Opstelling Feyenoord B1: Konijnenburg; Kruithof, Rutten, Van Huijgevoort, Martins Indi; Bouwmeester (52’ De Vrij), Van den Engel (70’ Wijmer), Rashid; Schoonheijm (70’ Plasil), Karim (60’ Castaignos) en Velder.