FEYENOORD VERGEET TE SCOREN EN VERLIEST IN TILBURG: 1-0

Feyenoord is er zondag niet in geslaagd om vertrouwen te tanken voor het UEFA Cup-duel met AS Nancy. In Tilburg werd tegen Willem II de derde competitienederlaag op rij geleden: 1-0. Het enige doelpunt van de wedstrijd kwam halverwege de eerste helft op naam van Frank Demouge.

Feyenoord kon in de rust terugkijken op een ongelukkige eerste helft. De ploeg had in de openings- en de slotfase grote kansen gehad om te scoren, maar in de tussenliggende periode wisten de Rotterdammers nauwelijks indruk te maken.

De grootste mogelijkheid kwam al na drie minuten spelen op naam van Jonathan de Guzman, die zijn rentree maakte na hersteld te zijn van een liesblessure. Door het ontbreken van Roy Makaay en Jon Dahl Tomasson was hij door Gertjan Verbeek in de spits geposteerd en op de positie kon hij vroeg in de wedstrijd vrij door op het doel van Maikel Aerts.

De Guzman begon oog in oog met de keeper te twijfelen en vergat de bal binnen te schieten of af te geven. In plaats daarvan legde hij de bal na veel kappen en draaien terug op Tim de Cler, die hoog overschoot.

Op slag van rust was het wel raak aan Feyenoord-zijde, toen Giovanni van Bronckhorst na een hoekschop de bal kon binnen tikken, alleen werd de treffer ditmaal afgekeurd door scheidsrechter Wiedemeijer. Hij had gezien dat Feyenoords aanvoerder had geduwd, tot groot onbegrip van de middenvelder zelf. Eerder had Wiedemeijer al verzuimd de rode kaart aan Frank Demouge te tonen, na een elleboogstoot op het hoofd van Kevin Hofland.

Het was de uitgelezen mogelijkheid voor Feyenoord om nog voor rust op gelijke hoogte te komen met Willem II, dat halverwege de eerste helft op voorsprong was gekomen via Demouge. De aanvaller gaf het laatste tikje, nadat Schenkel een vrije trap vanaf de rechterkant richting het doel van Henk Timmer had gekopt.

In de slotminuut van de eerste helft kregen beide ploegen nog grote mogelijkheden om te scoren, maar omdat Christophe Gregoire oog in oog met Timmer miste en De Cler in de tegenaanval vlak voor het doel van Aerts uit de draai op een verdediger schoot, ging Willem II met een 0-1 voorsprong de rust in.

De verhoudingen op het veld veranderden in de tweede helft nauwelijks, al leek Feyenoord iets meer initiatief te nemen. Echt grote kansen op de gelijkmaker leverde het tot een uur spelen niet op. Karim El Ahmadi en invaller Michael Mols probeerden het vergeefs van afstand, maar de grootste mogelijkheid kwam een kwartier na rust op naam van De Guzman. Hij kwam net te laat op een van richting veranderde voorzet van Diego Biseswar en schoot naast.

Tien minuten later begon Feyenoords slotoffensief pas echt, toen Van Bronckhorst een vrije trap uit de kruising gestompt zag worden door Aerts. Uit de hoekschop die hierop volgde, kopte Hofland op de paal en alsof het nog niet genoeg was herhaalde hij dat kunstje twee minuten later uit de eerstvolgende hoekschop.

De opleving bleek van relatief korte duur, want de laatste tien minuten kwam de thuisploeg nauwelijks nog echt in problemen. Een kopbal van Mols verleidde doelman Aerts nog eenmaal tot een uiterste krachtinspanning, waardoor de derde nederlaag in de competitie voor Feyenoord op rij een feit was. Omdat Demouge in blessuretijd oog in oog met Timmer vergat een hoek te kiezen, bleef het verschil daarin beperkt tot één doelpunt.

Willem II – Feyenoord 1-0

22’ 1-0 Demouge

Scheidsrechter: Wiedemeijer
Geel: Demouge

Willem II: Aerts; Swinkels, Schenkel, Van Eijden (83’ Zijler), Veloso; Akgün, Boutahar (18’ Gregoire), Kargbo, Mathijssen, Deul (68’ Nieuwendaal); Demouge.
Feyenoord: Timmer; Greene, Bahia, Hofland, De Cler (80’ Fer); Wijnaldum, El Ahmadi, Bruins (46’ Mols), Van Bronckhorst; De Guzman en Biseswar.