JONG FEYENOORD ONDERUIT IN UTRECHT: 3-2

Jong Feyenoord heeft maandagavond de derde nederlaag in de competitie geleden. Jong FC Utrecht was op sportcomplex Zoudenbalch met 3-2 te sterk. Lange tijd ging de wedstrijd gelijk op en Feyenoord kon via doelpunten van Luis Pedro twee keer een achterstand ongedaan maken. Een kwartier voor tijd viel de definitieve beslissing in het voordeel van de thuisploeg.
Beide ploegen bleken in Utrecht lange tijd aan elkaar gewaagd. Niet alleen wat doelpunten betrof, maar ook qua veldspel. Aanvallend ging het beide kanten op heel aardig, alleen had zowel Utrecht als Feyenoord de zaakjes in verdedigend opzicht minder op orde.

Zodoende ontstond er een aantrekkelijke wedstrijd waarin beide ploegen grote kansen kregen. FC Utrecht profiteerde hier na krap een kwartier spelen als eerste van, maar drie minuten later trok Louis Pedro met een individuele actie de stand alweer gelijk.

Het bleek direct de ruststand. ‘Na rust hadden wij de zaakjes beter op orde’, zei trainer Alex Pastoor achteraf. Desondanks kon FC Utrecht nog twee keer tot scoren komen. De bezoekers zetten daar een treffer van Pedro, wederom via een individuele actie, tegenover, waardoor de nederlaag een feit was.

‘We hebben naïef verdedigd’, zei Pastoor na de wedstrijd. ‘Er lag sowieso te veel ruimte tussen de verdediging en het middenveld. Bij de stand van 2-2 verspeelden we de bal uit een ingooi, waarna Utrecht via een dieptepass de wedstrijd kon beslissen. Zo’n kans mogen wij nooit weggeven.’

Jong FC Utrecht – Jong Feyenoord 3-2