Fanshop
Fanshop

FEYENOORD ROEPT SUPPORTERS NOGMAALS OP THUIS TE BLIJVEN

Feyenoord roept zijn supporters nogmaals op om niet af te reizen naar Frankrijk voor het duel tussen AS Nancy en Feyenoord. Voor de toekomst van de club is het van belang dat iedereen ook echt gehoor geeft aan dit verzoek. Nederlandse supporters zullen donderdag in Nancy niet worden toegelaten tot het stadion waar het UEFA Cup-duel tussen AS Nancy en Feyenoord wordt gespeeld. De binnenstad van Nancy is donderdag zelfs verboden gebied voor alle voetbalsupporters, ongeacht hun nationaliteit. Ook zal een overmacht aan agenten er op toe zien dat het afgekondigde alcoholverbod in de stad door een ieder wordt nageleefd.
Bij diverse grensovergangen zijn zowel woensdag als op de wedstrijddag extra paspoortcontroles om te voorkomen dat supporters met een besmet verleden Frankrijk binnen komen. Bij de stadsgrenzen van Nancy zal eveneens sprake zijn van verscherpte identiteitscontroles.

Bovenstaande maatregelen zijn slechts enkele van de afspraken die zijn gemaakt tijdens een veiligheidsoverleg over de wedstrijd AS Nancy - Feyenoord. Bij het overleg waren onder andere de beide clubs, de Franse en Rotterdamse politie alsmede een vertegenwoordiger van de UEFA aanwezig.

Eerder al besliste Feyenoord geen supporters mee te nemen naar de wedstrijd en dus ook geen kaarten af te nemen om te verkopen aan de eigen aanhang. Aanleiding voor dit besluit en de overeengekomen extra veiligheidsmaatregelen is de zorg dat de wedstrijd net als in 2006 gepaard zou kunnen gaan met ongeregeldheden. Twee jaar geleden werd de wedstrijd wegens ernstige rellen gestaakt en als gevolg daarvan werd Feyenoord uitgesloten van deelname aan Europees voetbal.

‘Met dit pakket aan maatregelen moet het een ieder duidelijk zijn dat het echt ongewenst en zinloos is om voor deze wedstrijd af te reizen naar Nancy’, aldus Eric Gudde algemeen directeur van Feyenoord. ‘We gaan er dan ook van uit dat onze dringende oproep om niet af te reizen door iedereen wordt begrepen en gerespecteerd.’