VERBEEK TELEURGESTELD OVER ‘NAÏEVE MOMENTEN’

Dat Feyenoord donderdag uitgerekend twee minuten na rust op achterstand kwam, was achteraf misschien nog wel het meest teleurstellend voor Gertjan Verbeek. In de rust was zijn ploeg tot de conclusie gekomen dat de wedstrijd tot dan toe aardig onder controle was, maar dat Nancy de tweede helft ongetwijfeld door zou willen drukken. Ondanks die wetenschap lag een moment van onachtzaamheid in de Rotterdamse defensie kort na rust ten grondslag aan de 1-0. ‘Dat soort momenten kunnen we ons niet veroorloven’, zei Verbeek achteraf.
Ook het tweede doelpunt van de thuisploeg kwam voort uit een moment van onoplettendheid in de Feyenoord-defensie. ‘Op momenten hebben we naïef en slordig verdedigd’, zei Verbeek. ‘Dat gebeurde dan ook nog op de verkeerde plekken in het veld. Dat wordt op dit niveau afgestraft. Ik hoop dat dit soort slordigheden in de toekomst eruit gaan.’

Volgens Verbeek heeft het elftal daarvoor in ieder geval meer vastigheid nodig. ‘We konden nu niet beschikken over Makaay en De Guzman, terwijl bijvoorbeeld El Ahmadi pas zijn derde wedstrijd in de basis speelde.’

Na de eerste helft leek er voor Feyenoord nog geen vuiltje aan de lucht. Verbeek zag zijn ploeg ‘een hele goede’ eerste helft spelen, terwijl er ook na rust bij vlagen nog goed werd gespeeld. ‘Dat maakt het extra teleurstellend dat de wedstrijd wordt beslist door momenten.’

De nederlaag in Frankrijk komt bovenop de drie nederlagen op rij die Feyenoord de afgelopen weken in de competitie leed. ‘Dat is teleurstellend en niet leuk’, zei Verbeek, ‘maar we kunnen niet anders dan doorgaan. Opgeven komt niet voor in mijn woordenboek.’