Fanshop
Fanshop

DE GUZMAN MOGELIJK WEKEN NIET INZETBAAR

Gertjan Verbeek kan zondag voor de wedstrijd tegen sc Heerenveen niet beschikken over Jonathan de Guzman. De middenvelder blijft last houden van zijn bovenbeen. ‘Hij moet eerst maar eens helemaal fit worden’, zei Verbeek vrijdagmiddag in De Kuip. ‘We hebben de afspraak gemaakt dat hij eerst helemaal hersteld moet zijn, voordat hij weer aansluit bij de eerste achttien. Zoals het nu gaat, hoop ik dat De Guzman tegen de winterstop weer volledig aan kan haken.’ Het meespelen van Roy Makaay is afhankelijk van hoe de aanvaller de trainingen van vrijdag en zaterdag doorstaat.
De Guzman werkte de voorbije weken aan zijn herstel en maakte afgelopen zondag tegen Willem II zijn rentree. De middenvelder startte in Tilburg in de basis, maar had de dagen na de wedstrijd te kampen met een terugslag. Daardoor moest hij maandag en dinsdag de training aan zich voorbij laten gaan. Woensdag was er even hoop dat De Guzman beschikbaar zou zijn voor het duel met AS Nancy. Tijdens de laatste training voor dat duel kon de middenvelder echter niet voluit meetrainen.

Makaay maakte donderdagavond in Nancy zijn rentree na liesklachten. De aanvaller speelde de laatste twintig minuten van het duel mee. Vrijdagochtend trainde hij alweer met de beloften. ‘Roy heeft dit moment trainingen onder weerstand nodig en dat kan vandaag alleen bij de beloften, aangezien de basisspelers van gisteren aan hun herstel werken’, zei Verbeek.

Of de coach zondag tegen Heerenveen kan beschikken over Makaay, is afhankelijk van hoe de aanvaller de trainingen op vrijdag en zaterdag volbrengt. ‘Ik ben voorzichtig met Roy’, zei Verbeek. ‘Als hij de vrijdag- en zaterdagtraining goed doorstaat, is hij zondag een optie voor de basis.’