Fanshop
Fanshop

PERSZAAL OMGEDOOPT TOT FRED BLANKEMEIJERZAAL

Fred Blankemeijer heeft voorafgaand aan het duel tussen Feyenoord en sc Heerenveen afscheid genomen als gastheer van het journaille rond wedstrijden van Feyenoord. Het clubicoon heette jarenlang de pers welkom en leidde de persconferenties in De Kuip. Blankemeijer blijft wel actief als seniormanager van de club. Als eerbetoon is de huidige perszaal van De Kuip omgedoopt tot Fred Blankemeijerzaal.
Namens de aanwezige journalisten nam Emile Schelvis het woord tot ‘Ome Fred’. ‘We hebben u nooit gezien als verlengstuk van Feyenoord, maar altijd als Fred Blankemeijer’, zei de analist van radio en tv Rijnmond. ‘We hopen dat je af en toe nog bij ons blijft komen.’

‘Als die wagen er niet meer is’, antwoordde Blankemeijer, verwijzend naar de rolstoel waarin hij zat. De seniormanager bedankte Schelvis voor de mooie woorden en de vertegenwoordigers van de media voor de prettige samenwerking dor de jaren heen. ‘Ik spreek de wens uit dat er sportieve hoogtepunten in het verschiet liggen’, besloot Blankemeijer zijn toespraak.