Fanshop Tegemoetkoming
Fanshop Tegemoetkoming

FEYENOORD-LESPAKKET VOOR BASISSCHOLEN AFRIKAANDERPLEIN

De Lekker Fit Week voor basisscholieren in de wijk Feijenoord is maandagochtend officieel van start gegaan met een evenement op het Afrikaanderplein. Namens Feyenoord overhandigde Ben Wijnstekers een Feyenoord-lespakket aan de hoofden van vier aan het plein liggende basisscholen. Feyenoord verbond zich aan het project in het kader van het honderdjarig Jubileum.
De Lekker Fit Week is een initiatief van de Gemeente Rotterdam en heeft ten doel kinderen meer te laten bewegen en ze bewuster te maken van het nut van gezonde voeding. Feyenoord anticipeert hierop door ruim vijfhonderd kinderen een lespakket te bieden.

Dit pakket bevat een theorieboekje, met hierin opgenomen de geschiedenis van de club en tips over gezond eten, en een DVD met filmpjes voor in de klas. Daarnaast krijgen de kinderen een rondleiding door De Kuip en zullen de leerlingen van groep zeven en acht uitgenodigd worden voor een thuiswedstrijd van Feyenoord.

Feyenoord keerde op het Afrikaanderplein terug op een plek waar de nodige geschiedenis van de club ligt. In de beginjaren speelden de Rotterdammers een aantal jaar zijn thuiswedstrijden op het plein. Ook voor Wijnstekers was het de terugkeer naar de plek waar het voor hem ooit allemaal begon. ‘Ik ben hier achter geboren en heb vaak op dit plein gespeeld’, vertelde hij aan de aanwezige kinderen. ‘Ik weet dus net als jullie hoe het is om hier op te groeien.’

René Kronenberg, binnen de deelgemeente Feijenoord verantwoordelijk voor sport, keek tevreden terug op een geslaagde aftrap van de projectweek: ‘Geweldig dat Feyenoord hierin participeert. Het is essentieel voor de kinderen om een levend voorbeeld te hebben. Hierdoor gaat dit project meer leven voor ze.’