Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

FEYENOORD IN SLOTFASE ONDERUIT OP HET KASTEEL

Feyenoord heeft de stadderby tegen Sparta Rotterdam met 2-1 verloren. Op Het Kasteel domineerde de ploeg van Gertjan Verbeek de gehele eerste helft en kwam via Leroy Fer terecht op een 0-1 voorsprong. Arne Slot maakte kort hierna al gelijk. Uiteindelijk deed een late tegentreffer van invaller Rydell Poepon Feyenoord de das om. Kermit Erasmus viel vlak voor tijd in en maakte zo zijn debuut in de eredivisie.
Feyenoord zocht vanaf het begin van de wedstrijd nadrukkelijk de aanval en kwam de eerste tien minuten meerdere malen tot in het zestienmetergebied van Sparta. Diego Biseswar probeerde het met een schot en ook Fer testte Sparta-keeper Harald Wapenaar twee keer. Dichts bij de openingstreffer kwam Roy Makaay, maar zijn kopbal eindigde in het zijnet.

Ook na de sterke openingsfase bleef Feyenoord zich een weg naar het doel van Wapenaar combineren. Zo stond Biseswar na ruim een kwartier aan het einde van een aanval die hij zelf had opgezet. Oog in oog met Wapenaar schoot de aanvaller de bal over het doel.

Sparta stelde hier aanvankelijk niet veel tegenover. Enkel Yuri Rose werd halverwege de eerste helft gevaarlijk, maar het lukte de Spartaan na een voorzet niet zijn hoofd goed achter de bal te krijgen.

Feyenoord bleef aan de andere kant via Makaay (schot) en Kevin Hofland (kopbal) wel kansen krijgen. Een treffer hing zodoende in de lucht en die kwam er vijf minuten voor de rust ook. Karim El Ahmadi nam een vrije trap snel en stuurde Serginho Greene de diepte in. Die behield het overzicht en bood Fer een niet te missen kans: 0-1.Hoewel Feyenoord veertig minuten op overtuigende wijze had gezocht naar de openingstreffer, kon de ploeg niet lang genieten van de voorsprong. Twee minuten later stond namelijk de gelijkmaker al op het bord. Arne Slot kopte een voorzet vanuit buitenspelpositie achter Henk Timmer, nadat zijn bewaker Georginio Wijnaldum was uitgegleden. De 1-1 betekende ook direct de ruststand.Waar Feyenoord de wedstrijd in de eerste helft grotendeels controleerde, waren beide ploegen na de rust meer aan elkaar gewaagd. Feyenoord en Sparta gingen op zoek naar een voorsprong, maar echt grote kansen leverde dit tot halverwege de tweede helft niet op.

De eerste grote doelkans kwam na ruim een uur spelen op naam van Fer. Wijnaldum speelde de op rechts mee op gekomen Greene aan, die op zijn beurt met een slimme pass Fer bereikte. De middenvelder kwam vrij voor Wapenaar, maar zijn inzet stuitte op de keeper.Aan de intenties van de twee Rotterdamse elftallen veranderde ook in de slotfase weinig, maar het spelbeeld werd wel rommeliger. Geen van beide teams maakte zodoende nog echt aanspraak op de overwinning.

Toch ging Feyenoord als verliezer van het veld, want de ingevallen Poepon schoot vlak voor tijd van dichtbij de 2-1 achter Timmer. De aanvaller werd vanaf de rechterkant bediend door een andere invaller aan de kant van Sparta, de Fransman Edoeard Duplan, die een fraaie solo bekroonde met een afgemeten voorzet.Sparta Rotterdam – Feyenoord 2-1

Scoreverloop:
40´ 0-1 Fer
42´ 1-1 Slot
87´ 2-1 Poepon

Scheidsrechter: Vink

Geel: Vermes, Knol, Slijngard, Greene

Opstellingen:
Sparta Rotterdam:
Wapenaar; Vermes (70´ Promes), Adeleye, Knol, Slijngard; Slot, Falkenburg (80´ Poepon), Strootman; Dissels (58´ Duplan), Rose en John.
Feyenoord: Timmer; Greene, Bahia, Hofland, De Cler; Wijnaldum, El Ahmadi, Fer (73´ Mols), Van Bronckhorst; Makaay en Biseswar (85´ Janota).