Fanshop
Fanshop

FEYENOORD SNAKT NAAR GOED RESULTAAT

Voor Gertjan Verbeek begon afgelopen woensdag na afloop van de teleurstellende nederlaag tegen Sparta Rotterdam direct alweer de voorbereiding op de volgende wedstrijd. Volgens de oefenmeester viel er niets meer aan de verliespartij te veranderen, waardoor de blik vooruit moest naar de ontmoeting met Roda JC van komende zondag.
Lang stilstaan bij de teleurstelling zou volgens Verbeek Feyenoord niet verder brengen. Met de wedstrijd in Limburg in het verschiet zou dan de kans bestaan dat spelers blijven hangen in negatieve gevoelens. ‘Als technische staf moeten we het goede voorbeeld aan de spelers geven’, zei Verbeek. ‘Wij zullen onze pijlen op zondag moeten richten.’

Dan kan Verbeek beschikken over dezelfde spelers als tegen Sparta, want in tegenstelling tot de afgelopen maanden kwamen er de voorbije dagen geen nieuwe blessuregevallen bij in De Kuip. Anderzijds keren er voor zondag ook geen spelers terug van een blessure.

Theo Lucius is het dichts bij een rentree. Mocht de verdediger de trainingen van deze week zonder problemen doorstaan, dan zal hij maandag eerst speelminuten maken bij Jong Feyenoord. Indien Lucius ook deze test tot een goede einde brengt, dan is hij eventueel weer beschikbaar voor de wedstrijd tegen CSKA Moskou van volgende week donderdag in De Kuip.

Verbeek gaf zijn (basis)spelers in de aanloop naar de wedstrijd tegen Roda JC vrijdag vrijaf. Met de Europese en bekerwedstrijden die komen gaan, kent Feyenoord de komende weken een druk programma. Op zaterdagmiddag staat op Varkenoord de afsluitende training gepland, waarna Feyenoord nog diezelfde dag af zal reizen naar Limburg om zich in alle rust voor te bereiden op het cruciale competitieduel.

Hoewel Feyenoord de laatste vier ontmoetingen met Roda JC in het Parkstad Limburg Stadion winnend af wist te sluiten, zal het gezien de resultaten tot op heden in dit seizoen geen gemakkelijke opgave worden om ook deze jaargang met de volle winst terug te keren naar Rotterdam. Toch kunnen alleen drie punten ervoor zorgen dat Feyenoord iets van de teleurstelling over de afgelopen weken kan wegspoelen.

DE TEGENSTANDER

Het is een roerige start die Roda JC dit seizoen beleeft. Feyenoords tegenstander van aanstaande zondag kent een teleurstellend begin in de eredivisie en nam vanwege de tegenvallende resultaten inmiddels al afscheid van hoofdtrainer Raymond Atteveld.

Zijn assistent Martin Koopman nam onder protest de verantwoording over het eerste elftal over van Atteveld. De ervaren trainer heeft er inmiddels drie wedstrijden op zitten als eindverantwoordelijke en zag zijn ploeg in die ontmoetingen wisselende resultaten boeken.

Zo koste een late tegentreffer van Smárason de Limburgers tegen sc Heerenveen de overwinning. Vorige week zaterdag haalde Roda wel de volle winst, toen het PSV verrassend met 2-3 klop gaf in Eindhoven.

Roda kon deze goede prestatie afgelopen dinsdag geen goed vervolg geven. AZ won in Kerkrade met 0-2, maar anders dan de uitslag doet vermoeden was Roda allesbehalve kansloos in het duel. Na de 0-1 kregen de Limburgers voldoende kansen om beide ploegen weer in evenwicht te brengen, maar met de zware wedstrijd tegen PSV nog in de benen ontbrak voorin de scherpte.

Feyenoord is gewaarschuwd, want de spelers van Roda zullen er tegen de Rotterdammers alles aan gelegen zijn Koopman als trainer in het zadel te houden. De spelersgroep sprak zich al openlijk uit voor een definitieve aanstelling van de oefenmeester en Koopman zelf ziet de functie inmiddels toch ook wel zitten.

Roda JC – Feyenoord
Zondag 2 november om 12:30 uur in het Parkstad Limburg Stadion
Scheidsrechter: Blom

Vermoedelijke opstellingen:
Roda JC: Castro; Saeijs, De Fauw, Kah, De Jong; Vormer, Meeuwis, Hadouir, Bodor; Cissé en Oper.
Feyenoord: Timmer; Greene, Bahia, Hofland, De Cler; Wijnaldum, El Ahmadi, Fer, Van Bronckhorst; Makaay en Biseswar.

STATISTIEKEN
UIT
16/09/2007 Roda JC - Feyenoord 1-3
29/10/2006 Roda JC - Feyenoord 1-2
20/11/2005 Roda JC - Feyenoord 2-3
17/10/2004 Roda JC - Feyenoord 0-2
19/10/2003 Roda JC - Feyenoord 1-1

THUIS

20/04/2008 Feyenoord - Roda JC 3-0
04/03/2007 Feyenoord - Roda JC 1-1
22/01/2006 Feyenoord - Roda JC 0-0
13/03/2005 Feyenoord - Roda JC 4-1
28/03/2004 Feyenoord - Roda JC 3-0