Fanshop
Fanshop

VERBEEK: ‘EEN STAP IN DE GOEDE RICHTING’

Gertjan Verbeek wilde na afloop van de gewonnen wedstrijd tegen Roda JC niet spreken van de ommekeer, nu Feyenoord voor het eerst in zes competitiewedstrijden weer eens wist te winnen. Daarvoor moet Feyenoord volgens de trainer eerst over een langere periode goede resultaten boeken. ‘Maar een stap in de goede richting is het wel.’

Verbeek constateerde aan het begin van de wedstrijd dat zijn ploeg toch wel een tik had opgelopen door de nederlaag bij Sparta. Het ontbrak zijn elftal aanvankelijk aan initiatief, maar naarmate de eerste helft vorderde, zag de coach Feyenoord steeds beter in de wedstrijd komen.

‘Het was belangrijk dat wij het eerste doelpunt maakten’, zei Verbeek. ‘Dat gaf ons een extra zetje.’ Het dwong Roda risico te nemen, wat daardoor achterin ruimte weg moest geven. ‘Daar hebben wij optimaal van geprofiteerd’, aldus de coach.

Feyenoord maakte de tweede helft vier doelpunten in slechts zeventien minuten. Een ongekende luxe voor de Rotterdammers. ‘Waar het de laatste weken steeds net niet was, daar was het nu steeds net wel’, stemde de scoringsdrift Verbeek tevreden, die zeer content was met de overwinning. ‘De enige goede doping is winnen.’

Serginho Greene viel tegen het eind van de eerste helft geblesseerd uit, maar Verbeek kon na afloop nog geen duidelijkheid geven over de ernst van de knieblessure van de verdediger.