JONG FEYENOORD VERSLAAT JONG RKC WAALWIJK: 1-3

Jong Feyenoord heeft maandagavond de uitwedstrijd in de eredivisie voor beloftenelftallen tegen Jong RKC Waalwijk met 1-3 gewonnen. Voor de Rotterdammers scoorden Michal Janota, Timothy Derijck en Luis Pedro. Theo Lucius maakte in het elftal van trainer Alex Pastoor zijn rentree na wekenlange afwezigheid vanwege een gebroken teen. De verdediger speelde in de Waalwijk heel de wedstrijd.
Lucius doorstond de wedstrijd fysiek prima, aldus Pastoor. De medische staf van Feyenoord nam geen enkel risico met de verdediger en overlegde in de rust en tegen het eind van de wedstrijd met hem hoe hij ervoor stond. Lucius had geen klachten en speelde de wedstrijd uit. Dinsdag zal duidelijk moeten worden of de verdediger eventueel een reactie krijgt op de geleverde inspanning.

‘Over de gehele linie was het van onze kant een matige wedstrijd’, zei Pastoor na afloop. De trainer zag zijn spelers niet compact genoeg verdedigen en ook in aanvallend opzicht verkeerde keuzes maken. Zo ging de bal te vaak breed in plaats van diep. ‘Te veel spelers wilden de wedstrijd alleen maar winnen, in plaats van hun persoonlijke topniveau halen’, vond Pastoor. ‘En dit is juist een podium om je persoonlijke topniveau te halen.’

Feyenoord kwam al vroeg op voorsprong tegen de hekkensluiter op de ranglijst. Janota opende na vijf minuten de score, na een mooie steekbal van Kelvin Leerdam. Na een halfuur spelen kopte Derijck een vrije trap van Manteiga binnen, waarmee direct ook de 0-2 ruststand was bereikt.

RKC kwam na de onderbreking nog terug tot 1-2, maar Feyenoord nam een kwartier voor tijd weer verder afstand van de Waalwijkers. De Rotterdammers counterden naar de 1-3, die Pedro onder de Brabantse-doelman heen schoof. Het was het laatste wapenfeit van de aanvaller, die gelijk na zijn treffer vervangen werd door Vojtech Machek.

Jong RKC Waalwijk – Jong Feyenoord 1-3