Fanshop
Fanshop

CSKA MOSKOU EFFECTIEVER DAN FEYENOORD

Feyenoord heeft donderdagavond ook de tweede wedstrijd in de groepsfase van de UEFA Cup verloren. CSKA Moskou was in De Kuip met 1-3 te sterk. Feyenoord was grote delen van de wedstrijd gelijkwaardig of zelfs beter dan de Russen, maar was minder effectief voor het doel. Giovanni van Bronckhorst tekende na een halfuur spelen voor het enige doelpunt van Feyenoord.
Juist op het moment dat Feyenoord de eerste helft onder controle leek te hebben, ging het op knullige wijze mis. Uitgerekend aanvoerder Giovanni van Bronckhorst ging vijf minuten voor rust in de fout, door de bal van afstand terug te koppen op doelman Henk Timmer. Er zat veel te weinig vaart achter de bal, waardoor Vagner Love kon oppikken en in alle vrijheid de 1-2 ruststand mocht bepalen.Van Bronckhorst had juist tien minuten eerder Feyenoord op gelijke hoogte gebracht met CSKA Moskou. Het doelpunt kwam tot stand na een vlotte combinatie door het centrum, waarbij Leroy Fer slim Roy Makaay wist te bereiken. De spits zette op zijn beurt Van Bronckhorst vrij voor het doel van Igor Akinfeev, waarna de middenvelder onberispelijk binnen schoot.Het betekende de verdiende gelijkmaker voor Feyenoord, dat even eerder via Makaay al gevaarlijk dicht bij een doelpunt was gekomen. De spits kreeg de bal een paar meter voor het vijandelijke doel hoog aangespeeld door Tim de Cler, maar kopte op de lat.

CSKA Moskou was tot dat moment de sterkste ploeg geweest. Zo zag Timmer al na twee minuten een kopbal rakelings naast gaan en kon de doelman een afstandschot van Evgeni Aldonin maar net stoppen. Na krap een kwartier spelen werd het overwicht van de Russen omgezet in een doelpunt, toen Andrei Berezutskiy uit een hoekschop Timmer met een kopbal via het been van Van Bronckhorst in de korte hoek verraste.Feyenoord ging zo met een 1-2 achterstand de rust in, maar maakte al direct na de aftrap voor de tweede helft duidelijk dat het hier geen genoegen mee nam. Makaay leek zelfs binnen twee minuten de stand gelijk te trekken, toen Diego Biseswar hem met een knappe dieptepass vrij voor het doel van Akinfeev zette, maar de spits schoot rakelings naast.

Het betekende direct de grootste kans van de tweede helft, want Feyenoord wist in het vervolg nauwelijks nog echte mogelijkheden te creëren. Weliswaar hadden de Rotterdammers meer balbezit en ze werden met name via de rechterkant ook diverse keren gevaarlijk, maar tot uitgespeelde kansen leidde het niet.

Zodoende hoefde Timmer aanvankelijk enkel nog in actie te komen op voorzetten die niet aankwamen of schoten van grote afstand. Tien minuten voor tijd kwam daar verandering in, toen Vagner Love met een knappe actie dwars door de verdediging van Feyenoord sneed en de doelman met een bekeken schot op het verkeerde been zette.Kort na het doelpunt kreeg Aldonin zijn tweede gele kaart van de wedstrijd, maar ook met een man minder kwam CSKA Moskou in de resterende speeltijd niet meer in problemen. Yury Zhrikov kreeg in de slotminuut zelfs een grote kans om de marge te vergroten tot drie, maar Timmer bracht redding.Feyenoord – CSKA Moskou 1-3

Scoreverloop:
14’ 0-1 Van Bronckhorst (e.d.)
29’ 1-1 Van Bronckhorst
40’ 1-2 Vagner Love
80’ 1-3 Vagner Love

Scheidsrechter: Moen

Geel: Bahia, De Cler, Rahimic
Rood: Aldonin (2x geel)

Opstellingen:
Feyenoord:
Timmer; Tiendalli, Bahia, Hofland, De Cler; Wijnaldum, El Ahmadi (79’ Mols), Fer, Van Bronckhorst; Makaay en Biseswar.
CSKA Moskou: Akinfeev; A. Berezutskiy, V. Berezutskiy, Ignashevich, Grigoryev; Krasic (85’ Rahimic), Aldonin, Semberas, Zhirkov; Dzagoev (68’ Mamaev) en Vágner Love.