A- EN C-JUNIOREN BOEKEN RUIME OVERWINNINGEN

Feyenoord A1 heeft zaterdagmiddag met 3-0 van FC Twente/Heracles gewonnen. Luis Pedro scoorde tweemaal en Ricky van Haaren zorgde voor het andere doelpunt. De topper tussen Feyenoord B1 en PSV eindigde in een 1-1 gelijkspel. Kevin Jansen tekende voor de enige Rotterdamse treffer. De C-junioren wonnen uit bij RBC Roosendaal eenvoudig met 1-4. Anass Achahbar, Kyle Ebecillo (2) en Kevin Gómez Nieto verzorgden de Feyenoords productie.
Pedro maakt al enige tijd deel uit van Jong Feyenoord, maar speelde zaterdag desondanks mee met A1. De aanvaller gaf met twee treffers zijn visitekaartje af. Coach Jean Paul van Gastel was na afloop zeer content met hoe Pedro zich manifesteerde in de jeugdploeg, terwijl hij al heeft mogen ruiken aan een hoger niveau.

‘Zonder de rest van de ploeg te kort te willen doen, wil ik ook Tim Schoonheijm even noemen’, zei Van Gastel. ‘Hij is nog een B-junior, maar heeft het vandaag erg goed gedaan als aanvaller.’ Schoonheijm kwam halverwege de eerste helft in het veld, als vervanger van Vojtech Machek. Die was tien minuten eerder al uitgevallen met een schouder uit de kom.

Juist in de korte periode dat Feyenoord met tien man op het veld stond, zette Van Haaren de Rotterdammers op voorsprong. De middenvelder schoot vanaf afstand onberispelijk raak: 1-0.

Op slag van rust was hij ook betrokken bij de 2-0. Van Haaren en Pedro combineerden mooi na een corner en laatstgenoemde haalde de trekker over.

Toch had Feyenoord het moeilijk met FC Twente/Heracles en was het aan doelman Kostas Lamprou te danken dat A1 geen tegentreffers hoefde te incasseren. De keeper redde een paar keer knap op Twentse inzetten. ‘We hebben vandaag op basis van individuele kwaliteiten gewonnen’, verklaarde Van Gastel de overwinning.

Pedro zorgde diep in de tweede helft voor de 3-0 eindstand, na een voorzet vanaf de linkerflank van Jerson Cabral. De aanvaller controleerde de bal op de rand van het strafschopgebied en schoot op schitterende wijze in de kruising.

Opstelling Feyenoord A1: Lamprou; Leerdam (46’ Erkelens), Piqué, Ramsteijn, Eekman; Van Haaren, Isoufi, Clasie (86’ Wijmer); Machek (24’ Schoonheijm), Pedro (81’ Latuheru) en Cabral.

B1 SLAAT AANVAL EINDHOVENAREN VAN ZICH

De B-junioren slaagden er zaterdagmiddag op Varkenoord in een aanval van directe concurrent op de koppositie in de eredivisie voor B-junioren van zich af te slaan. Door het 1-1 gelijkspel blijft het gat tussen koploper Feyenoord en PSV drie punten. ‘Als je het wedstrijdbeeld bekijkt, dan is dit een uitslag waar, denk ik, allebei de ploegen mee kunnen leven’, zei trainer Cor Adriaanse na afloop.

Feyenoord kwam na ruim een kwartier spelen op voorsprong via Jansen. De aanvaller was alert bij een slechte terugspeelbal op de keeper van PSV en strafte de slordigheid in de defensie van PSV direct af. Bij de 1-1 van PSV, vlak voor de rust, trad op zijn beurt de verdediging van Feyenoord weifelend op en waren het de Eindhovenaren die geen genade kenden.

De B-junioren hadden moeite met de strijdwijze van PSV. De Eindhovenaren zetten steeds goed druk op de Rotterdammers, waardoor Feyenoord genoodzaakt was de lange bal te spelen. Hierdoor ontstond er veel strijd om de tweede bal, waarbij de ene keer de thuisclub en de andere keer PSV aan het langste eind trok.

Die strijd beperkte zich niet alleen om de tweede bal, want heel het duel lieten zowel Feyenoord als PSV zien er alles aan gelegen te zijn om als winnaar van het veld te stappen. Omdat er na de 1-1 ruststand in de tweede helft niet meer werd gescoord, terwijl beide elftallen kansen kregen om met de volle drie punten aan de haal te gaan, moesten de twee ploegen zich tevreden stellen met een punt.

Opstelling Feyenoord B1: De Jong; De Vrij, Rutten (68’ Steenvoorden), Van Huijgevoort, Martins Indi; Bouwmeester, Van den Engel (59’ Wijmer), Rashid; Karim (63’ Plaisier), Jansen en Velder.

VOLLE WINST VOOR C1 TEGEN RBC ROOSENDAAL: 1-4

Feyenoord C1 heeft zaterdag overtuigend gewonnen van RBC. In Roosendaal werd het 1-4 voor de ploeg van Jeffrey Oost. Voor de rust speelde Feyenoord matig, maar na de rust zag trainer Oost een heel ander Feyenoord in het veld.

In de eerste helft hadden de Rotterdammers moeite met de stugge verdediging van RBC. In de vijftiende minuut haalde Achahbar van zo’n 25 meter uit en kwam Feyenoord op voorsprong. Een kwartiertje later stond het echter al 1-1 toen een indraaiende vrije trap achter keeper Verhagen in het doel verdween.

Na rust speelde Feyenoord veel beter. ‘Ik vond dat we in de eerste helft veel te slordig waren. In de kleedkamer heb ik de puntjes op de i gezet. En dat had succes. In de tweede helft waren de jongens veel scherper’, zei Oost na afloop. ‘Er was toen eigenlijk sprake van een walk-over.’ De 1-2 viel uit een corner. Bij de tweede paal kopte Ebecillo raak.

Vanaf dat moment liet Feyenoord zien echt goed te kunnen voetballen. Met goede acties en prachtige combinaties liepen de Rotterdammers uit naar 1-4. Een hakballetje van Brian Thong en een strakke voorzet van Achahbar zette Gómez Nieto vrij voor het doel, 1-3. Nog geen vier minuten later maakte Ebecillo zijn tweede doelpunt. Na een pass van Thong en een slim overstapje van Joep Breimer kon Ebecillo bij de tweede paal de 1-4 intikken.

Opstelling Feyenoord C1: Verhagen; Van Beek, Rekik (45’ Thong), Ake, Kongolo; Ebecillo, Sleegers (50’ Dercks), De Vilhena (50’ Breimer); Boëtius (45’ Gómez Nieto), Achahbar en Woudenberg (55’ Hofman).

B2 BLIJFT IN FYSIEKE WEDSTRIJD FIER OEVEREIND

Vanaf het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter controleerde Feyenoord zaterdag de wedstrijd tegen DHC en combineerde er lustig op los. Na ruim een kwartier kwamen de Rotterdammers verdiend op voorsprong. Joshua Steenvoorden raakte met een hard schot de paal, waarna Elvis Plaisier de terug gestuite bal prima controleerde en keurig afmaakte: 1-0.

Na een half uur raakte Feyenoord weer het ijzerwerk, toen een inzet van Olcay Bilen op de lat belandde. Niet veel later moest aanvoerder Bryan van de Laan geblesseerd van het veld, na een grove charge van een van de Delftenaren.

In de tweede helft leek Feyenoord op 2-0 te komen, maar een veldspeler van DHC kwam zijn al verslagen keeper te hulp en sloeg de bal uit de bovenhoek. Tot ieders verbazing kreeg Feyenoord geen strafschop. Het tweede doelpunt kwam kort hierna dan toch, toen Anthony Velder een vrije trap van buiten het strafschopgebied schitterend binnenschoot.

Velder was na 65 minuten met een subtiele stiftbal de derde Feyenoorder die op Varkenoord die paal of lat raakte. Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd kwam uiteindelijk de 3-0 einduitslag op het scorebord. Gwaeron Stout tikte de bal prima binnen, na een voorzet van Bilen. ‘Een zwaar bevochten overwinning’, concludeerde trainer Jan Gosgens na afloop. ‘In een wedstrijd die de scheidsrechter wat mij betreft iets korter had mogen houden.’

Opstelling Feyenoord B2: Van Putten; Van Deelen, Van Oosten, M. Steenvoorden, De Rooij, J. Steenvoorden, Velder (75’ Breimer), Van de Laan (34’ Agatowski), Cornelissens, Bilen en Plaisier (60’ Stout).

C2 LOOPT IN DEN BOSCH TEGEN ONVERDIENDE NEDERLAAG AAN: 1-0

Feyenoord trok in de uitwedstrijd tegen FC Den Bosch direct ten aanval en dit leverde al snel een aardige kans op voor Robinson, zonder dat dit een doelpunt opleverde. Den Bosch bestreed de Rotterdammers met een compacte verdediging en veel strijd in de duels en zette Feyenoord snel vast. De ploeg van trainer gaston Taument had het hier moeilijk mee en kwam niet goed in zijn spel.

Na een kleine tien minuten liep Feyenoord tegen een 1-0 achterstand aan, toen de rechterspits van FC Den Bosch ontsnapte aan de buitenkant, naar binnen kapte en goed afrondde. Feyenoord probeerde na deze goal de gelijkmaker te forceren, maar de passing was te vaak onzuiver en ook het combinatievoetbal bleef uit. Wel kreeg Feyenoord enkele kansen, maar de Rotterdammers toonden zich niet trefzeker.

Na de rust bleef Feyenoord drukken op het doel van de gastheren. Korporaal haalde nog een paar keer uit van een meter of twintig en Robinson had even later de gelijkmaker op zijn schoen, maar aarzelde iets te lang met schieten, waardoor deze kans verloren ging.

De laatste tien minuten zette Feyenoord nog maar eens flink aan, om in elk geval nog één punt mee te nemen naar Rotterdam. Maar ondanks zeker drie goede kansen bleef de stand 1-0 in het voordeel van FC Den Bosch en dropen de Rotterdamse talenten teleurgesteld af.

Opstelling Feyenoord C2: De Fockert, Van de Ruit, Dammers (50’ Eren), Korporaal, Metin (35’ Van Rossum), Dekker, Knoester (35’ Karsdorp), Hardeveld, Agata, Robinson en Thenu (35’ Janssen).