Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

JONG FEYENOORD RUIM VOORBIJ JONG SPARTA: 4-1

Jong Feyenoord heeft maandagavond de stadsderby tegen Jong Sparta Rotterdam met 4-1 gewonnen. Op Varkenoord zorgden Kermit Erasmus, Norichio Nieveld, Kelvin Leerdam en Luigi Bruins voor de doelpunten aan Feyenoords zijde. Bruins verscheen net als Theo Lucius aan de aftrap bij de beloften. Beide spelers werden in de loop van de tweede helft naar de kant gehaald door trainer Alex Pastoor. Door de nederlaag van Jong De Graafschap tegen Jong Vitesse stijgt Jong Feyenoord naar de tweede plaats in de competitie, met één punt achterstand op koploper NEC.
Zonder groots te spelen was Jong Feyenoord de eerste helft duidelijk de betere van de twee Rotterdamse ploegen. Sparta werd voor de rust slechts een keer gevaarlijk, terwijl Feyenoord meerdere malen Sparta-keeper Rick van der Burg op de proef stelde.

Sparta was alleen via een vrije trap na twee minuten dicht bij een doelpunt. Bij de spelhervatting voorkwam Darley met een uiterste krachtinspanning dat de bal in kruising belandde.

Feyenoord stelde hier in de eerste twintig minuten enkele kleine kansen tegenover, maar achtereenvolgens Erasmus, Bruins en Glenn Kobussen kwamen voor het doel van Sparta steeds net niet lekker uit.

Het waren voortekenen voor de fase waarin Feyenoord afstand nam van de bezoekers. Kopte Leerdam na ruim een half uur nog in kansrijke positie naast, vijf minuten later wist Erasmus wel te scoren. De kleine Zuid-Afrikaan kreeg in eerste instantie een rebound niet over de lijn, na een vlammend schot van Kevin Wattamaleo op de lat, maar bij zijn tweede poging was het wel raak: 1-0.Deze openingstreffer werkte stimulerend voor Feyenoord, want nog geen twee minuten later stond ook de 2-0 op het bord. Timothy Derijck bereikte uit een corner al koppend collega centrale verdediger Nieveld, die van dichtbij ineens uit de lucht hard binnen schoot.

Met deze comfortabele voorsprong begon Feyenoord vol goede moed aan de tweede helft. Sparta ging op zijn beurt op jacht naar de aansluitingstreffer, die er na een uur spelen ook kwam. Na een voorzet vanaf de rechterkant kreeg linkerverdediger Wattamaleo bij de tweede paal de bal niet onder controle, waarna Joey Godee Sparta met de 2-1 terug in de wedstrijd bracht.Lang dromen van de gelijkaker liet Feyenoord de Spartanen niet toe. Binnen tien minuten rondde Leerdam fraai af, nadat Erasmus hem na een mooie individuele actie vrij voor de keeper had gezet: 3-1.Net als in de eerste helft betekende het doelpunt een impuls voor Feyenoord, dat niet veel later uitliep naar 4-1 en hiermee de wedstrijd halverwege de tweede helft definitief besliste. Erasmus werd buiten het strafschopgebied door Sparta-doelman Van der Burg naar de grond getrokken, waarop Bruins de toegekende vrije trap op de hand van een Spartaan schoot. De middenvelder nam vervolgens ook de verkregen strafschop en schoot deze beheerst binnen.

Jong Feyenoord – Jong Sparta Rotterdam 4-1

Scoreverloop:
38’ 1-0 Erasmus
40’ 2-0 Nieveld
60’ 2-1 Godee
67’ 3-1 Leerdam
71’ 4-1 Bruins (strafschop)

Opstelling Jong Feyenoord: Darley; Lucius (62’ Barends), Nieveld, Derijck, Wattamaleo; Kobussen, Bruins (72’ Pedro), Leerdam (72’ Manteiga); Pattinama, Erasmus en Janota.