Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

FER EN BRUINS NIET TEGEN FC TWENTE

Gertjan Verbeek moet het zondag stellen zonder een groot aantal spelers. Op de lange lijst van afwezigen werden de voorbije week de namen van Leroy Fer, Diego Biseswar en Luigi Bruins bijgeschreven. Jon Dahl Tomasson en Theo Lucius zijn tegen FC Twente ook niet inzetbaar.
Fer bleef de laatste dagen ziek thuis en liet zich vrijdagochtend even zien in De Kuip. De middenvelder is nog niet hersteld en is daarom niet inzetbaar tegen FC Twente. Fer heeft zich om deze reden ook afgemeld voor de wedstrijd van het Nederlands B-elftal van komende woensdag tegen Jong Zweden.

Biseswar ontbrak op zijn beurt donderdag al in Emmen tijdens het bekerduel met HHC Hardenberg. De knie van de aanvaller speelde de voorbije week op en wordt vrijdagmiddag middels een MRI-scan verder onderzocht.

In Emmen moest Bruins zich al in de beginfase van de wedstrijd laten vervangen met een blessure aan zijn bovenbeen. Gertjan Verbeek gaf vrijdagmiddag in De Kuip aan niet te verwachten zondag te kunnen beschikken over de middenvelder.

Lucius zal tegen Twente zeker niet inzetbaar zijn. Onderzoek heeft uitgewezen dat de teenbreuk waarmee hij kampte niet is hersteld. Vrijdagmiddag voert de medische staf van Feyenoord overleg over hoe de kwetsuur verder behandeld zal worden.

Tomasson leek de voorbije dagen van de lange lijst langdurig geblesseerden het dichtst bij een rentree, maar de Deen heeft een terugslag gekregen in zijn herstel na een enkelblessure. Tomasson ondervindt te veel hinder van de spieren in zijn bovenbeen en zal derhalve zijn rentree nog even uit moeten stellen. Hij zal komende maandag ook nog niet in actie komen bij de beloften.

De rentree van Jonathan de Guzman, Denny Landzaat, Danny Buijs en Andwélé Slory is wel aanstaande. Hun herstel verloopt voorspoedig en een aantal van hen zal na komend weekeinde speelminuten maken bij Jong Feyenoord.