Fanshop
Fanshop

B1 BOEKT VERDIENDE ZEGE OP AJAX

Feyenoord B1 heeft vrijdagavond in Amsterdam met 0-2 gewonnen van Ajax B1. De ploeg van trainer Cor Adriaanse was met name in de eerste helft de bovenliggende partij en daardoor was al voor rust de eindstand bereikt. De doelpunten kwamen op naam van Kevin Jansen en Nygel Velder.

B1 kwam in Amsterdam als een speer uit de startblokken. Al in de eerste minuten kreeg de ploeg twee grote kansen die gemist werden, maar drie keer was scheepsrecht. Parez Karim zette de actie op aan de linkerkant van het veld en zette voor op Kevin Jansen, die beheerst binnen schoot.

Op slag van rust stond Jansen zelf aan de basis van de 2-0. Osama Rashid stapte slim over een voorzet van Jansen vanaf rechts heen, waarna Nygel Velder alle vrijheid had om binnen te schieten.

De tweede helft kwam B1 minder aan voetballen toe, maar desondanks wist Ajax nog geen uitgespeelde kans te creëeren. Dat had voor een groot deel te maken met de strijdlust die de Rotterdammers aan de dag legden. ‘De jongens zijn tot de bodem gegaan en dat is een compliment waard’, zei trainer Adriaanse. ‘We hebben Ajax constant onder druk gezet, waardoor die ploeg zelfs bij een 2-0 achterstand geen risico kon nemen.’

Dinsdag kan B1 alweer aan de bak. De ploeg speelt dan in Den Haag om half zeven een inhaalwedstrijd tegen ADO Den Haag B1.

Opstelling B1:
De Jong; De Vrij (71’ Kruithof), Rutten, Van Huijgevoort, Martins Indi; Bouwmeester, Van den Engel, Rashid; Karim (70’ Wijmer), Jansen en Velder (60’ Manu).