A-JUNIOREN BIJ WILLEM II ONDERUIT: 3-1

De A-junioren hebben zaterdagmiddag met 3-1 verloren van Willem II. In Tilburg tekende Shabir Isoufi voor het enige Rotterdamse doelpunt. Ook de C-junioren liepen tegen een nederlaag aan. Excelsior was op Varkenoord met 0-1 te sterk. B1 kwam dit weekend wel tot winst. De ploeg van trainer Cor Adriaanse versloeg vrijdagavond Ajax in Amsterdam met 0-2.

Winnen zat er voor A1 zaterdag nooit in. ‘Zelfs als deze wedstrijd drie dagen zou duren, dan nog zouden we geen kans maken om te winnen’, zei trainer Jean-Paul van Gastel na afloop. Feyenoord keek al na één minuut tegen een achterstand aan. Na slecht uitverdedigen van de keeper, kwam de bal terecht bij een aanvaller van Willem II. Zijn voorzet kwam pardoes tegen de hand van een Feyenoord-verdediger. ‘Niet alle scheidsrechters geven dan een penalty. Deze wel. 1-0 dus.’

De rest van de eerste helft speelde Feyenoord ongeïnspireerd en niet overtuigend. ‘We mochten van geluk spreken dat het bij 1-0 bleef. Zij speelden met veel meer inspiratie en daadkracht’, zei Van Gastel. ‘In de rust heb ik even verteld wat ik ervan vond.’ En dat pakte goed uit.

Feyenoord begon de tweede helft een stuk beter. De Rotterdammers zochten de aanval en creëerden meerdere kansen, maar miste voorin scherpte en overtuiging. Toen Willem II uit een counter de 2-0 maakte, was de wedstrijd gespeeld. Van Gastel: ‘Over de verdediging ben ik uiterst ontevreden. De hele wedstrijd verdedigden we als eitjes.’ De 3-0 viel vervolgens na een dekkingsfout.

Uiteindelijk kon Isoufi nog de 3-1 maken, na een voorzet van Ricky van Haaren. Van Gastel hoopt dat zijn team lering trekt uit de wedstrijd. ‘We moeten gewoon veel overtuigender en met veel meer inspiratie spelen.’

Opstelling Feyenoord A1: Lamprou; Erkelens, Piqué, Ramsteijn, Eekman; Isoufi, Van Haaren, Clasie; Lagouireh (’70 Velder), Schoonheijm (’45 Jansen) en Cabral.

PLICHTMATIGE OVERWINNING B2 TEGEN WESTLANDIA

Feyenoord B2 heeft zaterdagmiddag bij Westlandia een regelmatige 0-4 overwinning geboekt. In Naaldwijk tekende Elvis Manu tussen de 18de en 24ste minuut voor een loepzuivere hattrick. Thom de Rooij bepaalde in de tweede helft de eindstand op 0-4.

Bij alledrie zijn doelpunten werd Manu bediend door Olcay Bilen. Bij 0-1 passeerde Manu drie Westlanders om vervolgens beheerst binnen te schieten. Bij zijn tweede doelpunt bracht Bilen spits Manu in stelling, na een ingooi van Joey van der Velden. Bij de snelle 0-3 was het wederom Bilen die Manu de gelegenheid gaf te scoren.

Feyenoord kreeg na rust legio kansen om de score verder uit te bouwen, maar kwam uiteindelijk niet verder dan 0-4. Gwaeron Stout werd na een klein uur bij een kopduel in het strafschopgebied omver geduwd en het was De Rooij die de toegekende strafschop onberispelijk binnenschoot: 0-4.

De Rotterdammers gaven in verdedigend opzicht niets weg tegen Westlandia. Trainer Jan Gosgens sprak na afloop van een makkelijke overwinning en was verheugd dat een aantal geblesseerde spelers hun rentree hadden gemaakt.

Opstelling Feyenoord B2: Verkerk, J. van Deelen (59’ Y. van Deelen), Van Oosten (59’ Blokland), M. Steenvoorden, De Rooij, J. Steenvoorden, Van de Velden (40’ Stout), Van de Laan, A. Velder, Bilen en Manu (59’ Agatowski)

EXCELSIOR MET 0-1 TE STERK VOOR FEYENOORD C1

De nederlaag van C1 tegen hekkensluiter Excelsior was verrassend. De Kralingers maakten zaterdagmiddag op Varkenoord vlak na rust het enige doelpunt van de wedstrijd en gingen er zo met de drie punten vandoor.

Feyenoord had moeite met de stugge en sterke verdediging van Excelsior. De spitsen van C1 kregen amper ruimte om te voetballen. Excelsior maakte met tien man achter de bal Feyenoord het voetballen onmogelijk, terwijl de Kralingers zelf ook geen kansen wisten te creëren.

In de tweede helft kreeg Excelsior zijn eerste en enige mogelijkheid van de wedstrijd. De defensie van Feyenoord verdedigde slecht uit na een vrije trap van de gasten. De afvallende bal verdween via een afstandsschot vanaf ruim twintig meter via de onderkant van de lat in het doel van Feyenoord: 0-1.

Na dit doelpunt ging C1 op zoek naar de gelijkmaker. ‘Vooral de laatste tien minuten van de wedstrijd lag Excelsior heel erg onder druk. In die periode voetbalden we alleen maar in hun zestienmetergebied’, zei trainer Jeffrey Oost na afloop.

Het zat Feyenoord niet mee, want tot twee keer toe haalden de verdedigers van Excelsior een bal van de doellijn. ‘Bovendien kregen we tweemaal geen penalty, waar we die wel verdienden’, zei Oost. Eerst werd Kyle Ebecillo vastgehouden, terwijl de middenvelder vrij voor het doel stond. Even later werd Kevin Dercks door twee Kralingers hard aangepakt, maar de scheidsrechter weigerde in beide gevallen een strafschop te geven.

Opstelling Feyenoord C1: Snoek, Van Beek, Ake, Kongolo, Woudenberg; Thong, Sleegers (’45 Dercks), Ebecillo; Breimer (’52 Van Wingerden), Achahbar (’42 Boëtius) en De Vilhena.

C2 IN BLESSURETIJD NAAST WILLEM II

Feyenoord C2 heeft zaterdagmiddag op Varkenoord met 2-2 gelijkgespeeld tegen Willen II. Dik in blessuretijd bracht Ryan Korporaal met een prachtige volley over de keeper de Rotterdammers de verdiende gelijkmaker. Rick Karsdorp had eerder in de tweede helft gezorgd voor Feyenoords eerste treffer.

Door het gelijkspel scharen de Rotterdammers zich definitief bij de eerste zes van de ranglijst, waardoor de ploeg van trainer Gaston Taument na de winterstop komt te spelen in de competitie met de twaalf beste BVO’s van Nederland.

Na onnodige nederlagen tegen Helmond Sport en FC Den Bosch lieten de Rotterdamse talenten tegen Willen II zien onder geen beding nog een keer tegen een zeperd aan te willen lopen. Feyenoord werkte hard en bepaalde over het merendeel van de wedstrijd de regie, maar eenmaal aangekomen bij het strafschopgebied van de tegenstander schortte het aan creativiteit en finesse in de afronding.

Kort na rust namen de Brabanders onverwacht de leiding. Tot dat moment was Feyenoords verdediging onder leiding van de uitstekend spelende Rick Dekker nauwelijks in de problemen geweest. Na de gelijkmaker van Karsdorp werd een tweede treffer van de Feyenoorder afgekeurd wegens vermeend buitenspel.

Feyenoord zette aan voor de winst, maar kreeg na een snelle counter van de Tilburgers de deksel op de neus: 2-1. Maar net toen Willem II dacht de drie punten mee naar huis te nemen, bezorgde Korporaal Feyenoord een punt.

Opstelling Feyenoord C2: Gavriilidis, Van de Ruit, Van Rossum, Dekker, Hardeveld, Knoester (35’ Agata), Medar (35’ Korporaal), Karsdorp, Robinson, Thenu en Hofman.