VERBEEK: ‘KAN ME VINDEN IN GELIJKSPEL’

Feyenoord bleef in Enschede knap overeind in een wedstrijd waarin FC Twente aanspraak maakte op meer dan een 1-1 puntendeling. Na een moeizame eerste helft kende Feyenoord na de rust een sterke fase waarin het terecht op gelijke hoogte kwam. De thuisploeg drong hierna nadrukkelijk aan, maar Feyenoord hield uiteindelijk toch een punt over aan het duel. ‘Al met al kan ik me wel vinden in het gelijkspel’, zei Gertjan Verbeek na afloop tijdens de persconferentie.
Feyenoord kwam vanaf het begin van de wedstrijd achterin één op één te spelen, doordat FC Twente-middenvelder Youssouf Hersi doorschoof op Kevin Hofland en André Bahia. Feyenoord had hier moeite mee, met name omdat in de voorhoede onvoldoende druk werd gezet. ‘Tijdens de eerste helft kreeg ik dit niet rechtgezet’, zei Verbeek. ‘Ik heb dit pas in de rust weten te herstellen.’

Feyenoord kende na de onderbreking ook zijn sterkste fase van de wedstrijd en kwam toen via een strafschop van Roy Makaay op gelijke hoogte. ‘We maakten het FC Twente toen moeilijk en de gelijkmaker was terecht’, zei Verbeek.

Hierna vloeiden de krachten weg bij de Rotterdammers en kreeg FC Twente de overhand. ‘We hebben de wedstrijd op karakter uitgespeeld en zo de 1-1 uit het vuur gesleept’, constateerde Verbeek.

De coach zag in de slotfase Georginio Wijnaldum geblesseerd uitvallen. De jonge middenvelder verzwikte zijn enkel en zal komende woensdag niet in actie kunnen komen met het Nederlands B-elftal. Ook Michael Mols viel geblesseerd uit. De aanvaller kon vanwege een hamstringblessure in de slotfase niet verder spelen, waardoor Feyenoord het duel met tien man eindigde.

Bij Henk Timmer raakte halverwege de tweede helft bij een vrije trap van Theo Janssen een vinger uit de kom. De keeper bleef wel staan en zijn vinger werd na afloop rechtgezet. ‘Ik hoorde na de wedstrijd een harde schreeuw in de kleedkamer’, besloot Verbeek. ‘Die staat weer goed, dacht ik.’