JONG FEYENOORD NAAR VOLGENDE RONDE BEKER

Jong Feyenoord heeft maandagavond op Varkenoord de bekerwedstrijd tegen Jong FC Dordrecht met 3-1 gewonnen. Door de overwinning hebben de beloften zich geplaatst voor de volgende ronde van de KNVB beker voor beloftenelftallen. Kelvin Leerdam had met twee doelpunten een belangrijk aandeel in de zege. Denny Landzaat en Andwélé Slory maakten na lange afwezigheid wegens hamstringklachten hun rentree in het elftal van trainer Alex Pastoor. Ook Danny Buijs zou zijn rentree maken, maar de verdediger haakte in de warming-up ziek af.

De plaats van Buijs rechts achterin de verdediging werd daarom overgenomen door Ruben Barends. De verdediger begon ongelukkig aan de wedstrijd, want na nog geen tien minuten ging hij ter hoogte van de middellijn in de fout, waarna FC Dordrecht via een perfect uitgevoerde counter op een 0-1 voorsprong kwam.

Feyenoord kon hier aanvankelijk weinig tegenover zetten. Ondanks veelvuldig balbezit kwamen de Rotterdammers niet veel verder dan een eenvoudig te pakken kopbal van Slory, halverwege de eerste helft.

Toch ging Feyenoord met een 1-1 tussenstand de rust in. Een corner van Jordao Pattinama werd door Glenn Kobussen met het hoofd verlengd, waarna Kelvin Leerdam bij de tweede paal gedecideerd binnenschoot.

Landzaat en Slory keerden na de onderbreking niet meer terug op het veld. Voor hen in de plaats kwamen Manteiga en Mitchel Schet. Aanvaller Schet stond de voorbije weken buitenspel met een blessure en maakte zijn rentree.

Feyenoord begon een stuk gevaarlijker aan de tweede helft en kwam al snel op voorsprong. Wederom was het Leerdam die scoorde, ditmaal met een bekeken schot vanaf de rand van het zestienmetergebied: 2-1.

FC Dordrecht zette hierna alles op alles om weer gelijk te komen, waardoor er door de gasten geboden ruimte een op een neer golvend wedstrijdbeeld ontstond. Even leek Leerdam al een kwartier voor tijd na een vrije trap van Kobussen de wedstrijd definitief te beslissen, maar de middenvelder wist FC Dordrecht-doelman Sjoerd Rensen niet te passeren.

In de slotfase profiteerde Kermit Erasmus van onachtzaamheid in de verdediging van de gasten. De rappe aanvaller pikte de bal net over de middellijn op en werd vervolgens in het zestienmetergebied onderuit gehaald. Timothy Derijck verzilverde de toegekende strafschop door Rensen de verkeerde kant op te sturen: 3-1.

Leerdam was hierna nog dicht bij zijn derde doelpunt van de avond, maar zijn schot belande op de paal, waardoor het bij een terechte 3-1 overwinning voor Feyenoord bleef.

Jong Feyenoord – Jong FC Dordrecht 3-1
9’ 0-1 Siberie
36’ 1-1 Leerdam
52’ 2-1 Leerdam
86’ 3-1 Derijck (strafschop)

Opstelling Jong Feyenoord: Van Dijk; Barends, Nieveld, Derijck, Wattamaleo; Landzaat (46’ Manteiga), Leerdam, Kobussen; Slory (46’ Schet), Erasmus en Pattinama.