Fanshop
Fanshop

VERBEEK EREGAST BIJ BEP VAN KLAVEREN-MEMORIAL

Gertjan Verbeek was maandagavond één van de eregasten tijdens de vijftiende Bep van Klaveren-memorial in het Rotterdamse Topsportcentrum. De trainer schoof aan het begin van de avond aan bij een diner met diverse speciale gasten, onder wie NOC*NSF-voorzitter Erica Terpstra en zanger Lee Towers, en bekeek daarna de verschillende wedstrijden en optredens vanaf de tribune. De memorial is een jaarlijks terugkerend evenement dat is vernoemd naar Rotterdams meest geliefde bokser.

Voor Verbeek werd het een bijzonder uitje, omdat hij zelf in zijn jonge jaren ook een fanatiek bokser was. Voordat hij zelf profvoetballer werd bij sc Heerenveen had hij zelfs een eigen boksschooltje. Vorige week deed Verbeek bij wijze van voorbereiding op het gala al een training mee met diverse oud-boksers die het vroeger nog tegen Van Klaveren hadden opgenomen en liet daar zien de technieken nog niet verleerd te zijn.

‘Boksen heeft mij belangrijke levenslessen geleerd’, zei Verbeek. ‘Het heeft mij bijvoorbeeld discipline en een gevoel van verantwoordelijkheid bijgebracht. De sport heeft daarom een grote meerwaarde voor de rest van mijn leven gehad.’

Naast de trainer waren er ook diverse oud-Feyenoorders aanwezig bij de memorial, onder wie Coen Moulijn. Verbeek was maandag niet alleen toeschouwer, maar verzorgde tegen het eind van de avond ook de prijsuitreiking bij een van de partijen.