B-JUNIOREN STEVIGER AAN KOP NA ZEGE OP ADO

De B-junioren hebben dinsdagavond de inhaalwedstrijd tegen ADO Den Haag met 2-3 gewonnen. De Rotterdammers verstevigden met de zege de koppositie in de eredivisie voor B-junioren en hebben nu een voorspong van vijf punten op nummer twee Ajax.
‘Met dat we gewonnen hebben is eigenlijk al het goede van deze wedstrijd wel gezegd’, zei trainer Cor Adriaanse na afloop van de wedstrijd. Feyenoord kwam geen moment in het eigen spel en had moeite om de bal in de eigen ploeg te houden. ‘We speelden de bal steeds naar iemand met een ander kleur shirtje aan.’

Het contrast in Den Haag was groot met de wedstrijd van afgelopen vrijdag, toen Ajax in een prima partij met 0-2 werd verslagen. Tegen ADO hadden de Rotterdammers moeite om duels te winnen, maar op basis van de individuele kwaliteiten wist Feyenoord toch de drie punten binnen te slepen.

Osama Rashid bracht B1 voor de rust op voorsprong met een intikker, na een lange pass van Stefan de Vrij. Na de pauze verdubbelde Tim Schoonheijm uit een corner de score: 0-2. Even later kwamen de Hagenaars terug in de wedstrijd. Feyenoord leed in de verdediging slordig balverlies, waarna keeper Niels Konijnenburg aan de noodrem trok en zijn actie door de scheidsrechter bestraft zag met een strafschop. De doelman kon deze niet keren, waardoor er een 1-2 tussenstand op het bord kwam.

Tien minuten voor tijd stelde Feyenoord orde op zaken en herstelde de marge weer naar twee doelpunten. De zojuist ingebrachte Elvis Plaisier tekende voor de 1-3, na een voorzet van Nygel Velder. Vlak voor het eindsignaal werkte Bruno Martins Indi nog een bal ongelukkig in eigen doel, waardoor Feyenoord met een 2-3 overwinning terug richting Rotterdam ging.

Opstelling Feyenoord B1: Konijnenburg; De Vrij, Rutten (61’ Kruithof), Van Huijgevoort, Martins Idi; Bouwmeester, Van de Engel (55’ Wijmer), Rashid; Karim (49’ Schoonheijm), Jansen (70’ Plaisier) en Velder (77’ De Rooy).