Fanshop
Fanshop

VERBEEK: ‘AAN ONZE STAND VERPLICHT TE WINNEN’

Hoewel het verschil tussen Feyenoord en ADO Den Haag op de ranglijst slechts twee punten bedraagt, is het voor Gertjan Verbeek duidelijk wie er komende zondag in De Kuip favoriet is voor de zege. ‘Wij zijn aan onze stand verplicht om te winnen van ADO.’

De Rotterdammers kenden een moeizame start in de eredivisie, maar haalden uit de laatste drie wedstrijden zeven punten. Dat heeft Feyenoord vertrouwen gegeven op weg naar de ontmoeting met de promovendus. Verbeek zag zijn elftal de voorbije weken duidelijk progressie maken. ‘Dat blijkt ook wel uit het feit dat wij steeds meer in staat zijn een wedstrijd te controleren.’

Verbeek kan zondag na weken afwezigheid weer beschikken over Denny Landzaat en Andwélé Slory. Beide spelers kampten lange tijd met hamstringklachten en maakten maandagavond hun rentree bij Jong Feyenoord. ‘Ze zouden eventueel weer bij de wedstrijdselectie kunnen zitten’, zei Verbeek.

Leroy Fer lijkt zeker terug te keren bij de eerste achttien. De middenvelder miste de duels met HHC Hardenberg en FC Twente wegens buikgriep en keerde deze week pas terug op het trainingsveld. Fer is inmiddels volledig hersteld en zodoende beschikbaar tegen ADO.

Het zijn lichtpuntjes in een lange reeks van afwezigen door blessureleed. Vaak werd dit seizoen gewezen naar de intensieve trainingsmethodes van Verbeek als oorzaak van de fysieke problemen. Onterecht, vond de coach. ‘Jongens die vanaf het begin van het seizoen hebben meegedaan zijn zo fit als een hoentje.’

Ander goed nieuws kwam er van Karim El Ahmadi. De middenvelder debuteerde woensdagavond voor Marokko in het met 3-0 gewonnen duel met Zambia. ‘Karim was verheugd over zijn debuut’, vertelde Verbeek. El Ahmadi stond lange tijd buitenspel met een liesblessure, maar eenmaal fit bracht hij de laatste wedstrijden rust en creativiteit in het spel van Feyenoord.

DE TEGENSTANDER

Het seizoen begon zo mooi voor ADO Den Haag. Trainer André Wetzel vond zijn elftal na overwinningen op Sparta Rotterdam (2-5) en AZ (2-0) na twee speelronden terug op de eerste plaats in de eredivisie en in veel Haagse huizen bleef de televisie dagenlang branden op teletekstpagina 819.

Deze weelde gaat voorbij, moet men gedacht hebben. En zo ging het ook, want langzaamaan zakte ADO steeds verder weg op de ranglijst. Onder meer doordat de Hagenaars de laatste vijf wedstrijden verloren staan ze inmiddels op de veertiende positie. Nog steeds een plek waar men in de Hofstad voorafgaand aan het seizoen voor zou tekenen. Lijfsbehoud zonder play-offs te hoeven spelen zou voor de promovendus namelijk een prestatie van formaat zijn.

Zover is het nog niet. Eerst wacht voor de Hagenaars de ontmoeting met Feyenoord. Na de schlemielige nederlaag tegen Willen II van vorige week zaterdag – Frank Demouge tekende pas diep in blessuretijd voor het enige doelpunt van de wedstrijd – zal ADO tegen Feyenoord zijn huid duur proberen te verkopen.

De kans is groot dat Hursut Meric dan in de basis start. De aanvaller ontpopte zich in de beginfase van het seizoen tot de absolute smaakmaker van ADO en zag zijn sterke invalbeurten tegen Willem II beloond worden met zijn eerste basisplaats in de eredivisie.

Meric was vorige week er voor een groot deel verantwoordelijk voor dat ADO zich schaarde onder de laatste zestien ploegen in de KNVB beker. De aanvaller tekende thuis tegen Fortuna Sittard voor twee doelpunten en onderstreepte zo nog maar eens de man in vorm te zijn. Of zijn dribbels tegen Feyenoord ook kunnen bijdragen tot een stunt, zal zondagmiddag in De Kuip moeten blijken.

Feyenoord – ADO Den Haag

Zondag 23 november om 12:30 uur in De Kuip

Scheidsrechter: Nijhuis

Vermoedelijke opstellingen:
Fyenoord: Timmer; Tiendalli, Bahia, Hofland, De Cler; Wijnaldum (Pedro), El Ahmadi, Fer, Van Bronckhorst, Janota; Makaay.

ADO Den Haag: Zwinkels; El Moussaoui, Horváth, Kum, Bosschaart; Immers, Rankovic, Cornelisse; Meric, Knopper en Verhoek.


STATISTIEKEN

THUIS
10/12/2006 Feyenoord - ADO Den Haag 3-1
26/03/2006 Feyenoord - ADO Den Haag 0-2
22/05/2005 Feyenoord - ADO Den Haag 6-3
07/12/2003 Feyenoord - ADO Den Haag 4-1
12/01/1992 Feyenoord - FC Den Haag 3-0


UIT
25/02/2007 ADO Den Haag - Feyenoord 3-3
18/12/2005 ADO Den Haag - Feyenoord 2-1
19/12/2004 ADO Den Haag - Feyenoord 2-0
15/02/2004 ADO Den Haag - Feyenoord 2-2
13/10/1991 FC Den Haag - Feyenoord 1-4