Fanshop
Fanshop

B-JUNIOREN BEKEREN VERDER

Feyenoord B1 heeft zaterdag de bekerwedstrijd met 1-2 van FC Den Bosch gewonnen. De B-junioren gaan door naar de volgende ronde. In Den Bosch tekenden Stefan de Vrij en Osama Rashid voor de Rotterdamse doelpunten.

Voor de rust wisten de Feyenoorders twee keer het net te vinden. In de twaalfde minuut scoorde De Vrij met een afstandsschot van net buiten het zestienmetergebied. Nog geen tien minuten later maakte Rashid het tweede Rotterdamse doelpunt. Hij rondde een afgemeten voorzet van Nygel Velder af.

Na de rust speelde B1 enkel achteruit en creëerde geen kansen meer. De 1-2 viel in de 73e minuut. Een aanvaller van Den Bosch liep bij een ingooi de ruimte in en scoorde na een één-tweetje. Cor Adriaanse zei na afloop van de wedstrijd: ‘In de tweede helft zetten we geen druk meer op de bal. Den Bosch was in deze periode de betere ploeg. Eigenlijk mogen we van geluk spreken dat we hier nog gewonnen hebben en doorgaan naar de volgende ronde.’

Dat Feyenoord moeite had met de Bosschenaren, die een divisie lager spelen, heeft volgens Adriaanse alles te maken met het drukke schema van de B-junioren. ‘We hebben de laatste weken veel wedstrijden gespeeld. Ook nationaal. We moeten op de trainingen maar wat meer gas terugnemen, zodat we er zaterdag weer staan.’ Aanstaande zaterdag wacht de nummer drie van de eredivisie, Excelsior.

Opstelling Feyenoord B1: Konijnenburg; Kruithof, Rutten, Van Huijgevoort, Martins Indi (41’ Van den Engel); De Vrij (41’ Bouwmeester), Wijmer (65’ Karim), Rashid; Schoonheijm (75’ Van Deelen), Jansen en Velder.

EENVOUDIGE ZEGE FEYENOORD B2 OP ADO DEN HAAG

Feyenoord B2 heeft zaterdagmiddag naaste concurrent ADO Den Haag B2 met 0-3 verslagen. In Den Haag zorgden Thom van Rooij, Anthony Velder en Joey van de Velden voor de Rotterdamse doelpunten.

ADO groef zich op eigen veld ver in en liet het initiatief aan Feyenoord. Ondanks het gebrek aan ruimte wist de ploeg van trainer Jan Gosgens kansen te creëren, maar aanvaller Elvis Manu ontbrak het voor het Haagse doel aan geluk.

Vlak voor rust kreeg Feyenoord een strafschop, na een overtreding op Manu. Van Rooij schoot onberispelijk binnen en nog voor de pauze lag ook de 0-2 in het doel. Velder werd door Massaro Latuheru met een mooie crossbal vrijgespeeld en de aanvaller rondde oog in oog met de doelman van ADO beheerst af.

‘In de tweede helft met de straffe wind in onze rug waren we helemaal heer en meester’, zei Gosgens na afloop. Zijn ploeg had na de onderbreking een groot veldoverwicht en zag dit in de slotfase uitbetaald worden in de 0-3 van Van de Velden. De invaller schoot vanaf de rand van het strafschopgebied droog binnen. ‘Al met al een degelijke overwinning’, vond Gosgens. Feyenoord is koploper in de tweede divisie en heeft een voorsprong van vier punten op naaste concurrent Excelsior B2.

Opstelling Feyenoord B2: Verkerk, Van Deelen (40’ Blokland), Van Oosten, M. Steenvoorden, De Rooij (75’ Van Beek), J. Steenvoorden, A. Velder (60’ Agatowski), Van de Laan, Manu, Bilen (65’ Stout) en Latuheru (41’ Van de Velden).