Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

FEYENOORDERS DELEN CONTRACTEN SCOREN VOOR GEZONDHEID UIT

Leroy Fer en Dwight Tiendalli hebben dinsdagmiddag aan ruim vierhonderd Rotterdamse basisschoolkinderen contracten uitgedeeld in het kader van de actie Scoren voor Gezondheid. Hierin beloven de kinderen aan de voetballers van Feyenoord zich gedurende twintig weken in te zetten voor een gezonde levensstijl. Dinsdag werd het tweede seizoen van de campagne afgetrapt op trainingscomplex Varkenoord met een clinic.



De kinderen kregen op Varkenoord na een dag vol sport en spel op een groot podium hun contract uitgereikt door Fer en Tiendalli. Het enthousiasme was groot onder de leerlingen en de Feyenoorders genoten hiervan. ‘Het is mooi dat wij hier ons steentje aan bij kunnen dragen’, zei Tiendalli. ‘Voor ons voetballers is gezond leven belangrijk, maar voor kinderen natuurlijk net zo goed.’ De verdediger vertelde de kinderen dat ze niet gelijk als topsporter hoeven te leven. ‘Een appel in plaats van een zak chips en een partijtje voetbal in plaats van een computergame helpt al enorm.’



Scoren voor Gezondheid is een landelijk gezondheidsproject waarbij voetballers uit de Eredivisie leerlingen aanzetten tot een gezonde leefstijl, met als doel het terugdringen van overgewicht onder jonge kinderen.