FEYENOORD UITGESCHAKELD IN UEFA CUP

Feyenoord is uitgeschakeld voor een plaats in de volgende ronde van de UEFA Cup. De Rotterdammers gingen donderdagavond met 3-0 ten onder tegen Deportivo la Coruña, waardoor ze geen kans meer maken op overwintering in het Europese toernooi. Feyenoord kwam in het Estadio Riazor na een halfuur spelen op achterstand, waarna kort na rust twee doelpunten in twee minuten tijd de beslissing brachten. Andwélé Slory maakte in het laatste halfuur zijn rentree, na hersteld te zijn van een hamstringblessure.

Feyenoord kende een ongelukkige eerste helft in het ruim voor de helft gevulde Estadio Riazor. De Rotterdammers leden te veel onnodig balverlies, hadden de scheidsrechter niet mee en liepen bovendien tegen een hoogst ongelukkig tegendoelpunt aan.

Dat kwam na een halfuur spelen tot stand, toen Deportivo bij een van haar schaarse uitbraken een hoekschop verdiende. De kopbal van Mista die hieruit volgde kon nog van de lijn gehaald worden door Georginio Wijnaldum, maar vervolgens kregen de Spanjaarden tot tweemaal toe de mogelijkheid om de bal opnieuw voor te geven. Driemaal bleek daarbij scheepsrecht, toen verdediger Alberto Lopo de bal uiteindelijk over de doellijn werkte.

Tot die tijd hadden de Spanjaarden nauwelijks kansen gecreëerd. Henk Timmer zag het enkel in de openingsfase eenmaal gevaarlijk worden voor zijn doel, toen Mista van dichtbij over de lat kopte. Even later kreeg de aanvaller nog een schietkans van een meter of zestien, maar die ging naast.

Feyenoord deed het aan de andere kant niet veel beter. Aan de linkerkant van het veld werd te veel balverlies geleden, waardoor al het gevaar vanaf de rechterflank moest komen. Daar had Wijnaldum echter geregeld met dubbele mandekking te maken, waardoor zijn voortzetting in de kiem werd gesmoord door de Spanjaarden. Zodoende kreeg Feyenoord in de eerste helft geen enkele echte kans.

Na rust kwam daar al spoedig verandering in, toen Luigi Bruins na een fraaie combinatie tussen Roy Makaay en Leroy Fer werd bereikt. De middenvelder trok vanaf links naar binnen en haalde uit, maar zag zijn schot gestopt worden door doelman Daniel Aranzubia.

Het was een opleving van zeer korte duur, want Feyenoord gaf de wedstrijd in de twee minuten die volgden helemaal weg. Het begon met een razendsnelle counter van Deportivo over de rechterkant via Filipe, die de bal voor gaf. Hofland wilde de bal met een man in zijn rug wegwerken, maar met zijn sliding passeerde hij prompt zijn eigen doelman.

De thuisploeg greep daarop direct vanaf de aftrap weer het initiatief, om nog in dezelfde minuut de wedstrijd te beslissen. Ditmaal werd de aanval opgezet over links, waarna met een knappe voorzet Andres Guardado bij de tweede paal werd bereikt. De Mexicaan aarzelde niet en schoot de bal loeihard achter Timmer: 3-0.

Daarmee was de wedstrijd gespeeld. Dit besefte Gertjan Verbeek ook en hij besloot daarom binnen korte tijd zijn laatste twee wissels te gebruiken. Dit betekende dat Kelvin Leerdam zijn Europese debuut mocht maken en dat Andwélé Slory zijn rentree beleefde na een hamstringblessure.

De snelheid van de aanvaller leek twintig minuten voor tijd nog de eretreffer op te leveren, toen hij diep werd gestuurd over de rechterflank. Daarvandaan wist Slory met een afgemeten voorzet Makaay bij de tweede paal te bereiken, maar de spits stuitte op de doelman.

In de slotfase kwam enkel Leroy Fer nog in de buurt van het vijandelijk doel, maar hij tikte de bal langs de verkeerde kant van de paal. Aan de andere kant voorkwam Timmer met een redding op een schot van Gonzalez Sergio dat de marge voor de Spanjaarden nog groter werd.

Deportivo la Coruña – Feyenoord 3-0

30’ 1-0 Lopo
50’ 2-0 Hofland (e.d.)
51’ 3-0 Guardado

Scheidsrechter: Martin Ingvarsson

Geel: Guardado, Antonio Tomas