VERBEEK: ‘NIETS TE ZOEKEN IN EUROPA’

Gertjan Verbeek begon zijn analyse op de persconferentie na de wedstrijd tegen Deportivo la Coruña met het noemen van de kille cijfers. Drie gespeeld, nul punten, negen goals tegen en een voor. ‘Daaruit is maar een conclusie te trekken’, zei Verbeek. ‘Dat we op dit moment niets te zoeken hebben in Europa. De harde realiteit is dat we nog niet goed genoeg zijn.’
De negentig voorafgaande minuten hadden die stelling onderschreven, zo zei de trainer. Feyenoord kreeg tegen Deportivo la Coruña slechts twee doelpogingen en een daarvan lag zelfs ten grondslag aan een doelpunt voor de thuisploeg. ‘We verdienen een corner, maar daaruit ontstaat een counter waaruit zij scoren’, zei Verbeek.

De trainer had bovendien een groot deel van de eerste helft het idee dat zijn spelers te veel onder de indruk waren van de omstandigheden en de tegenstander. ‘We zetten te weinig druk en gaven te veel ruimte weg. Te veel jongens speelden ook onder hun niveau, terwijl je in zo’n wedstrijd top moet zijn.’

Zodra de 3-0 op het scorebord stond besloot Verbeek om Karim El Ahmadi en Georginio Wijnaldum te wisselen. De trainer had niet de illusie dat Feyenoord de stand nog om kon draaien en dus haalde hij de twee middenvelders uit voorzorg naar de kant. ‘Karim had wat last van zijn kuit, terwijl Georginio de laatste tijd op zijn tandvlees loopt. We moeten hen sparen.’