Fanshop
Fanshop

ALLE PIJLEN OP DE COMPETITIE

Lang treuren om de uitschakeling in Europa is Feyenoord niet gegeven. De spelers hadden tot en met de vlucht op vrijdagmiddag terug naar Nederland de tijd om nog terug te denken aan de nederlaag tegen Deportivo la Coruña, maar daarna ging het vizier al direct weer vooruit naar de uitwedstrijd tegen Vitesse van komende zondag.

Trainer Gertjan Verbeek haalde donderdagavond met het oog op de wedstrijd in Arnhem al Karim El Ahmadi en Georginio Wijnaldum vroegtijdig naar de kant. De eerste had wat last van zijn kuit, terwijl de tweede volgens de trainer op zijn laatste benen loopt.

Verbeek liet zich door de nederlaag niet van de wijs brengen en toonde er vertrouwen in dat in het Gelredome een goed resultaat kan worden geboekt. ‘Met alle respect, maar Vitesse is geen Deportivo’, zei de coach na afloop het Europese duel. ‘Ik heb goede hoop dat het zondag weer goed komt.’

Feyenoord haalde uit de laatste vier wedstrijden in de eredivisie tien punten, waardoor het op de ranglijst opgeklommen is naar de elfde plaats. Giovanni van Bronckhorst zei vrijdagochtend voordat hij in het vliegtuig terug naar Nederland stapte dat Feyenoord zich nu moet focussen op de competitie. ‘De goede serie waaraan we bezig zijn moeten we doorzetten tegen Vitesse.’

De uitschakeling in de UEFA Cup was een teleurstelling voor de aanvoerder, die vond dat Feyenoord duidelijk geen aansprak had gemaakt op plaatsing voor de volgende ronde. ‘Lech Poznan zal nu een heel rare wedstrijd worden’, zei Van Bronckhorst over het duel waarin niets meer op het spel staat. Zondag tegen Vitesse gaat het wel ergens om. ‘Het is lekker dat we zo snel na een nederlaag weer aan de bak kunnen.’

Verbeek heeft er in Arnhem met Andwélé Slory een aanvallende optie bij. De snelle aanvaller maakte tegen Deportivo zijn rentree na twee maanden buitenspel te hebben gestaan met een hamstringblessure.

DE TEGENSTANDER

Twee keer in korte tijd weet Vitesse zich het middelpunt van de Nederlandse voetbalwereld. Niet vanwege fantastische prestaties op het veld, maar door zaken die men in Arnhem liever niet had zien gebeuren. Eerst was er de dramatische bekeruitschakeling tegen de amateurs van FC Lienden en sinds vorige week zijn Civard Sprockel en Sébastien Sansoni voor even de bekendste centrale verdedigers van de eredivisie.

Hun coach Hans Westerhof vertrouwde zijn collega bij AZ Louis van Gaal na het onderlinge 1-1 gelijkspel toe dat hij zijn centrale verdedigingsduo Sprockel en Sansoni ‘dramatisch vindt voor dit niveau.’. In een privé-gesprek vond de coach, maar het onderonsje na afloop van de persconferentie werd opgepikt door een microfoon, waarna het alsnog in de media verscheen.

Begrijpelijkerwijs waren de verdedigers ‘not amused’ met de kwalificatie van hun trainer en met name Sprockel liet weten er moeite mee te hebben. Heel de kwestie had afgelopen zondag duidelijk zijn weerslag op de Arnhemmers, want in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht ging Vitesse met 4-0 hard onderuit.

Het was een nieuwe tegenslag, in een voor Vitesse toch al teleurstellend seizoen. De Arnhemmers wisten tot op heden slechts twee keer te winnen en staan momenteel op de vijftiende plaats van de ranglijst. Een positie waar men voorafgaand aan deze jaargang niet op had gerekend, want met onder meer Rogier Molhoek, Julian Jenner en Nick Hofs versterkte technisch directeur Marc van Hintum aanzienlijk.

Lichtpunt in het Gelredome is de doorbraak van Ricky van Wolfswinkel. De jonge aanvaller speelde tot op heden alle wedstrijden mee en onderscheidde zich in deze duels met fris aanvalsspel. Van Wolfswinkel scoorde inmiddels al drie keer in de eredivisie en zijn goede spel leverde hem al een uitverkiezing voor het Nederlands B-elftal op. Een flinke opsteker voor een elftal dat verder een moeizame periode doormaakt.

Vitesse – Feyenoord
Zondag 30 november om 12:30 uur in het Gelredome

Scheidsrechter: Blom

Vermoedelijke opstellingen:
Vitesse: Velthuizen; Van der Struijk, Sprockel, Sansoni, Drost; Kolk, Claudemir, Hofs, Molhoek, Büttner; Van Wolfswinkel.
Feyenoord: Timmer; Tiendalli, Bahia, Hofland, De Cler; Wijnaldum, El Ahmadi, Fer, Van Bronckhorst, Bruins; Makaay.


STATISTIEKEN

UIT
07/10/2007 Vitesse - Feyenoord 0-1
01/04/2007 Vitesse - Feyenoord 0-1
15/01/2006 Vitesse - Feyenoord 0-1
29/08/2004 Vitesse - Feyenoord 1-1
08/02/2004 Vitesse - Feyenoord 0-0

THUIS
17/02/2008 Feyenoord - Vitesse 1-0
05/11/2006 Feyenoord - Vitesse 2-1
06/11/2005 Feyenoord - Vitesse 0-0
23/01/2005 Feyenoord - Vitesse 1-2
22/11/2003 Feyenoord - Vitesse 3-0