Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

VITESSE EN FEYENOORD IN BALANS: 1-1

Feyenoord heeft in Arnhem met 1-1 gelijkgespeeld tegen Vitesse. De Rotterdammers begonnen sterk aan het duel en kwamen via een treffer van Roy Makaay snel op voorsprong, waarna Vitesse de wedstrijd steeds meer naar zich toetrok. Paul Verhaegh maakte een kwartier voor tijd de gelijkmaker. Kevin Wattamaleo debuteerde in de slotfase in het elftal van Gertjan Verbeek.


Feyenoord leek in het lang niet uitverkochte Gelredome een makkelijke middag tegemoet te gaan. Met het snelle doelpunt van Makaay kenden de Rotterdammers een droomstart en de tegenstand van Vitesse was aanvankelijk verre van verontrustend.Feyenoord profiteerde bij de 0-1 van slordig balverlies op het middenveld van Vitesse. Giovanni van Bronckhorst stuurde Makaay aan de linkerkant weg, waarna de aanvaller op de rand van het strafschopgebied koel bleef en met een beheerst schot Piet Velthuizen kansloos liet.

De Rotterdammers kregen hierna kansen om de score te verdubbelen, maar na een goede actie van Luigi Bruins ontbrak het in de doelmond bij achtereenvolgens Makaay en Leroy Fer aan raffinement. Makaay stuurde Fer na een kwartier spelen met een slimme steekbal nog de diepte in, maar helaas voor de middenvelder was Velthuizen net iets eerder bij de bal.Waar een tweede Rotterdamse treffer uitbleef, kwam Vitesse langzaamaan beter in de wedstrijd. De Arnhemmers kregen via Santi Kolk en Nicky van Wolfswinkel meerdere grote kansen en het was aan Henk Timmer te danken dat Feyenoord met een voorsprong de rust in ging. Tien minuten voor de onderbreking kreeg de doelman bij een schot van Kolk hulp uit onverwachte hoek, toen Vitesse-verdediger Frank van der Struijk de bal van de Rotterdamse doellijn haalde.Timmer kreeg ook in de tweede helft voldoende mogelijkheden om zich te onderscheiden. Feyenoord moest het initiatief aan Vitesse laten in hun jacht op de gelijkmaker. Van Wolfswinkel ontsnapte aan de aandacht van Feyenoords defensie, waarna Timmer redding moest brengen op het schot van de jonge aanvaller. Claudemir testte niet veel later Timmer met een vlammend schot opnieuw, maar de doelman bokste de bal goed weg.

Feyenoord kon deze fase van de wedstrijd weinig inbrengen tegen de Arnhemse dadendrang. Alleen Georginio Wijnaldum was eenmaal gevaarlijk, maar kwam een teen tekort bij een voorzet van Bruins.Vitesse kwam uiteindelijk een kwartier voor het einde van de wedstrijd op gelijke hoogte. Paul Verhaegh rondde na een fraaie combinatie met invaller Niklas Tarvajärvi goed af. Tim de Cler moest zich in de slotfase met een blessure laten vervangen, waardoor Wattamaleo zijn eerste minuten in een officiële wedstrijd van Feyenoord speelde.Fer kreeg vijf minuten voor het einde van de wedstrijd nog een uitgelezen kans om Feyenoord op de valreep aan de overwinning te helpen, maar de middenvelder zag oog in oog met Velthuizen de doelman redding brengen.Vitesse – Feyenoord 1-1
Scoreverloop:
3’ 0-1 Makaay
77’ 1-1 Verhaegh

Scheidsrechter: Blom
Geel:

Opstellingen:
Vitesse: Velthuizen; Verhaegh, Van der Struijk, Sansoni, Drost; Claudemir, Schreuder (73’ Jenner), Hofs, Büttner (82’ Pryor); Kolk en Van Wolfswinkel (73’ Tarvajärvi).
Feyenoord: Timmer; Tiendalli, Bahia, Hofland, De Cler (84’ Wattamaleo); Wijnaldum (68’ Slory), Lucius, Fer, Van Bronckhorst, Bruins (59’ Pedro); Makaay.