JONG FEYENOORD BLIJFT WINNEN

Jong Feyenoord heeft maandagavond met 3-0 gewonnen van Jong Vitesse. Jonathan de Guzman en Danny Buijs maakten na blessureleed hun rentree in het elftal van trainer Alex Pastoor. Beide spelers deden heel de eerste helft mee. Andwélé Slory verscheen op Varkenoord ook aan de aftrap en tekende na een klein uur spelen voor de 1-0. Luis Pedro verzorgde niet veel later de tweede Rotterdamse treffer. In de slotfase maakte Timothy Derijck uit een strafschop de 3-0.

De Guzman, op de weg terug na een hardnekkige liesblessure, was de eerste helft de gevaarlijkste man aan Rotterdamse zijde. De middenvelder schoot na vijf minuten een vrije trap op de kruising en even later uit de draai maar net over het doel van Vitesse-doelman Ronald Graafland.

In de beginfase van de wedstrijd lag het tempo hoog en speelden beide elftallen met veel scherpte. Feyenoord was de meerdere aan zijn Arnhemse opponent en werd in deze fase van de wedstrijd verder gevaarlijk via Slory, Pedro en Kermit Erasmus, zonder dat het een doelpunt opleverde.

Na een kwartier zakte het tempo en nam de amusementwaarde van het duel af. Pas tegen het einde van de eerste helft drong Feyenoord weer wat meer aan. Inzetten van Janota en Erasmus werden gekeerd, terwijl een voorzet van Slory bij de tweede paal net iets te scherp was voor De Guzman.

De middenvelder stond niet meer in het veld toen Slory na tien minuten in de tweede helft de ban brak voor Feyenoord. Kelvin Leerdam zette goed voor vanaf links, waarna de snelle aanvaller de bal simpel binnen kon tikken en Feyenoord zo op een verdiende 1-0 voorsprong zette.

Niet veel later liepen de Rotterdammers uit naar een comfortabele 2-0 tussenstand. Wederom kwam de voorzet vanaf de linkerflank, ditmaal van de voet van Janota, en Pedro schoot bij de eerste paal onberispelijk binnen.

Feyenoord bleef gevaarlijk, maar kwam voor het doel van Graafland steeds net te kort. De Rotterdammers controleerden het duel en stonden Vitesse niet toe terug in de wedstrijd te komen. Rob van Dijk werd tijdens de wedstrijd slechts een enkele keer getest, zonder dat de Arnhemmers tot uitgespeelde kansen kwamen.

In de slotfase moest Graafland van scheidsrechter Higler met rood van het veld af en kreeg Feyenoord een strafschop, nadat de doelman Erasmus naar de grond had getrokken. Derijck benutte de buitenkans feilloos, waardoor Feyenoord met een 3-0 overwinning van het veld ging.

Jong Feyenoord – Jong Vitesse 3-0
57’ 1-0 Slory
64’ 2-0 Pedro
90’ 3-0 Derijck (strafschop)

Opstelling Jong Feyenoord: Van Dijk; Buijs (46’ Kobussen), Nieveld, Derijck, Barends; Leerdam, De Guzman (46’ Pattinama), Janota; Slory, Erasmus en Pedro (70’ Schet).