Fanshop
Fanshop

VERKIEZING LEGIOEN-PAS NUMMER ÉÉN VAN START

De uitverkiezing wie de Legioen-pas nummer één krijgt, is officieel van start gegaan. Op de Jubileumdag in juli werden de vijf genomineerde Feyenoorders bekendgemaakt op wie u nu kunt stemmen. In willekeurige volgorde zijn dit Willem van Hanegem, Wim Jansen, Coen Moulijn, Gerard Meijer en Pierre van Hooijdonk. Voorafgaand aan het eredivisieduel met NAC Breda op tweede kerstdag in De Kuip wordt aan de door u gekozen nummer één van het Legioen de pas overhandigd.
U kunt tot 24 december stemmen via deze link of door een e-mailbericht te sturen naar legioenverkiezing@feyenoord.nl .

De vijf genomineerden zijn:

Willem van Hanegem:
Waarschijnlijk de meest kleurrijke speler die ooit bij Feyenoord onder contract stond. Tien jaar lang gaf hij als speler alles voor deze club, met als tastbare bewijzen de Europacup I, de UEFA Cup en vele landstitels en bekers. Later werd hij ook succesvol trainer van Feyenoord.

Gerard Meijer:
Is in augustus 2009 vijftig jaar in dienst bij Feyenoord als verzorger/masseur en in die halve eeuw is hij versmolten met de club. Meijer maakte vele hoogte- en dieptepunten mee en wordt al jarenlang door de supporters op handen gedragen.

Coen Moulijn:
Feyenoords beste linksbuiten allertijden. Werd geboren in de maand voordat De Kuip geopend werd. In dat stadion zou hij zeventien jaar lang schitteren, waardoor hij een van de grote publieklievelingen en een icoon van de club werd.

Pierre van Hooijdonk:
Stond met zijn doelpunten aan de basis van de UEFA Cup in 2002. Een Europese titel die eigenlijk niet meer voor mogelijk werd gehouden, maar die mede dankzij de vrije trappen van Van Hooijdonk toch binnen handbereik kwam.

Wim Jansen:
De enige echte Mr. Feyenoord. Die bijnaam heeft hij te danken aan alles wat hij voor de club heeft betekend. Jansen was niet alleen een heel belangrijke speler voor Feyenoord, maar wordt later ook bijvoorbeeld trainer, technisch directeur en adviseur. Dit seizoen is hij één van de assistenten van Gertjan Verbeek.