JONG FEYENOORD RUIM ONDERUIT IN EINDHOVEN

Jong Feyenoord heeft donderdagmiddag voor het eerst in zes competitiewedstrijden verloren. In Eindhoven was Jong PSV in een inhaalduel met 4-0 te sterk. Voor de Rotterdammers maakte Jonathan de Guzman andermaal speelminuten, nadat hij afgelopen maandag voor het eerst in actie kwam sinds het herstel van zijn liesblessure. Danny Buijs haakte af voor de wedstrijd, omdat hij nog te veel last had van zijn bovenbeen. Jong Feyenoord behoudt als koploper een punt voorsprong op Jong NEC. Beide ploegen hebben nu evenveel wedstrijden gespeeld.

Bij rust had de thuisploeg op een moeilijk bespeelbaar veld al een 3-0 voorsprong genomen. De eerste kwam op naam van Jasper Waalkens terwijl de tweede en derde werden gemaakt door Nordin Amrabat, die zijn rentree maakte na blessureleed. Feyenoord mocht over die ruststand niet eens klagen. De ploeg legde niet de strijd en inzet aan de dag die zeker op het besneeuwde veld benodigd waren om het PSV moeilijk te maken.

Aan de andere kant kreeg de thuisploeg niet eens veel kansen, maar PSV toonde zich wel erg effectief. ‘Dan ben je geneigd om naar je verdediging te kijken, maar dat was niet terecht’, zei trainer Alex Pastoor. ‘Normaal zijn we een heel compacte ploeg, maar dit keer niet.’

Na rust veranderde de instelling van Jong Feyenoord volledig en plots leek de ploeg zich te beseffen wat er onder de moeilijke omstandigheden van ze gevraagd werd. ‘De tweede helft heeft de ploeg een bewonderenswaardige inzet en strijd aan de dag gelegd’, zei Pastoor. ‘Dat was toch nog een pluspunt na een zwak optreden in de eerste helft.’

Vanaf twintig minuten voor tijd gingen de Rotterdammers achterin één op één spelen, wat automatisch resulteerde in meer ruimte voor de thuisploeg. Daar wist Romario Sabajo in de slotfase nog eenmaal van te profiteren, waardoor de uitslag werd bepaald op 4-0.

Jong PSV – Jong Feyenoord 4-0