Fanshop
Fanshop

SUCCESVOL WEEKEND VOOR B- EN C-JUNIOREN

De B- en C-junioren hebben een uitstekend weekeinde achter de rug. Zowel B1, B2, C1 als C2 wisten zaterdag hun wedstrijden te winnen. B1 versloeg FC Utrecht met 5-0, terwijl B2 met 3-0 wist te winnen van amateurclub UVS . C1 en C2 speelden beiden een uitwedstrijd tegen FC Utrecht en kwamen ook allebei met drie punten in de tas weer naar Rotterdam. C1 won met 1-4 en C2 sleepte een 0-1 uit het vuur. De wedstrijd van A1 bij ADO Den Haag werd zaterdag afgelast.
B1 VERDEDIGT KOPPOSITIE MET VERVE

Feyenoord B1 heeft zaterdag zijn koppositie met verve verdedigd. Op Varkenoord werd FC Utrecht met grote cijfers verslagen. Voor de rust scoorden de B-junioren tweemaal vlak achter elkaar. In de tweede helft liepen ze zelfs uit naar 5-0.

Feyenoord had in het begin van de wedstrijd moeite om in het eigen spel te komen. De Utrechters waren in deze fase scherper en kregen twee goede kansen uit standaardsituaties. Na twintig minuten spelen scoorde Feyenoord tegen de verhoudingen in. Stephan Kruithof promoveerde een corner tot doelpunt. Binnen de minuut was het nogmaals raak, toen Feyenoord de Utrechtse verdedigers opjaagde en Tim Schoonheijm in balbezit kwam. De aanvaller bereikte na een goede actie Kevin Jansen, die de 2-0 maakte.

Na de rust kwam FC Utrecht helemaal niet meer voor in het spel. Jansen tekende in de 47e minuut voor zijn tweede van de middag. Tien minuten voor tijd schoot Luc Castaignos een vrije trap in één keer in het doel en stond het al 4-0.

Het mooiste doelpunt van de middag moest toen nog vallen. Parez Karim kwam in balbezit na een goede actie van Ryan Bouwmeester. Karim zag dat de Utrechtse keeper te ver voor zijn doel stond en lobde de bal prachtig over hem heen.

Opstelling Feyenoord B1: Konijnenburg; Van den Engel, Kruithof, Rutten, Martins Indi; Bouwmeester, Rashid, Jansen (70’ Wijmer); Karim, Schoonheijm en Manu (60’ Castaignos).


FEYENOORD B2 TE STERK VOOR UVS

Feyenoord B2 heeft zaterdag met 3-0 gewonnen van UVS B1. Alle drie de doelpunten vielen in het tweede bedrijf. Twee daarvan maakten de Feyenoorders vanaf de penaltystip. Het team van trainer Jan Gösgens blijft door de winst koploper.

Het spel van de Rotterdammers was in de eerste helft niet goed genoeg om de stugge verdediging van UVS in de problemen te brengen. Feyenoord had wel het overwicht, maar kon geen gevaar stichten voor het doel van UVS.

In de tweede helft lag het baltempo bij B2 een stuk hoger en kregen ze wel goede mogelijkheden. In de 53e minuut wees de scheidsrechter voor de eerste keer naar de penaltystip. Thom de Rooij benutte het buitenkansje en schreef de 1-0 op zijn naam.

Drie minuten later lag de bal wederom in het net. Na een goede actie van Matthew Steenvoorden kon Jon-Joost Cornelissens vrij gemakkelijk de 2-0 maken. In de 70e minuut kwam Elvis Manu het veld in. Manu -die al een uur bij B1 mee had gespeeld- stond koud in het veld, toen hij over de knie ging bij een verdediger van UVS. De scheidsrechter zag geen andere uitweg dan opnieuw een strafschop te geven. Manu nam hem zelf en zette zo de 3-0 op het scorebord.

Opstelling Feyenoord B2: Van Putten; J. van Deelen, Blokland, Van Oosten, Y. van Deelen; M. Steenvoorden, Van der Velden (50’ Stout), De Rooij; Velder, Cornelissens (70’ Manu) en Agatowski (57’ J. Steenvoorden).


C1 SPEELT UTRECHT VAN DE MAT: 1-4

Zowel C1 als C2 speelden afgelopen zaterdag een uitwedstrijd tegen FC Utrecht. Beide teams wisten te winnen. Het eerste elftal van de C-junioren won met 1-4. Tony de Vilhena scoorde de 0-1. Kyle Ebicilio maakte de 0-2. In de tweede helft schroefden Kevin Dercks en Anass Achahbar de score nog verder op.

Feyenoord C1 speelde een goede wedstrijd. Trainer Jeffrey Oost had het na afloop van de wedstrijd zelfs over een overweldigend Feyenoord. In de eerste 25 minuten wisten de Rotterdammers al twee keer te scoren. Na vijf minuten scoorde De Vilhena na een pass van Joey Sleegers. Het tweede doelpunt viel uit een slimme vrije trap. Ebicilio nam de aanloop en sprong over de bal heen. Hij liep snel langs de muur en kreeg de bal in vrijstaande positie van Anass Achahbar. Ebicilio maakte het beheerst af, 0-2.

In de tweede helft speelde FC Utrecht met een andere opstelling. De Feyenoorders hadden even de tijd nodig om zich aan te passen. In die vijf minuten kwam Utrecht uit een corner op 1-2. Oost was niet blij met het zoveelste tegendoelpunt uit een standaardsituatie. ‘Van de dertien doelpunten die wij tegen hebben, zijn er geloof ik twaalf uit een standaardsituatie. We moeten ons beter concentreren bij een corner of vrije trap.’

De rest van de tweede helft kwam Feyenoord niet meer in de problemen. De Rotterdammers waren veel sterker dan de Domstedelingen. Via Dercks in de 54e minuut en Achahbar in de 60e minuut kwam C1 op 1-4. Oost: ‘Als we doeltreffender waren geweest had het zelfs 1-8 kunnen worden. De slotfase was een aaneenschakeling van één-tegen-één-situaties bij hun keeper.’

Opstelling Feyenoord C1: Verhagen, Gomez Nieto (60’Groenbast), Ake, Kongolo (40’Dercks), Woudenberg; Thong, Sleegers (54’ Van Wingerden), Ebicilio; Boëtius (61’ Robinson), Achahbar en De Vilhena.


FEYENOORD C2 WINT OEFENWEDSTRIJD

Feyenoord C2 speelt tot aan de winterstop alleen nog oefenwedstrijden. In de eerste wedstrijd van de oefenreeks was zaterdag Utrecht de tegenstander. Feyenoord won met 0-1, rechtsback Mike van de Ruit maakte het enige en winnende doelpunt.

De eerste helft speelde Feyenoord rommelig en met weinig initiatief. Trainer Gaston Taument zag dat zijn spelers weinig diepte zochten en amper gebruik maakten van de zijkanten. Daarnaast maakte het drassige veld voetballen moeilijk.

Omdat ook Utrecht op het slechte veld niet uit de voeten kon, bleef het de eerste helft 0-0. Na de rust speelde C2 een stuk beter. De Rotterdammers maakten nu wel gebruik van de flanken en zochten sneller de diepte.

Dit leidde in de veertigste minuut tot het enige doelpunt van de wedstrijd. Van de Ruit kreeg een slecht weggewerkte voorzet voor zijn voeten. Met een droog schot bracht hij zijn ploeg op voorsprong. Na de 0-1 kregen de Rotterdammers nog een aantal kansen om verder uit te lopen, maar deze bleven onbenut.

‘Als ik eerlijk ben, was een gelijkspelletje misschien wel op zijn plaats geweest’, zei Taument na afloop. ‘Hoewel, in de tweede helft waren wij beter en heeft Utrecht amper kansen gehad. Op basis daarvan zijn we toch de terechte winnaar.’ Taument gunde alle acht wisselspelers speeltijd.

Opstelling Feyenoord C2: De Fockert; Van de Ruit, Groenbast, Van Rossum, Hardeveld; Dekker, Kloester, Hofman; Agata, Robinson en Thenu.