Fanshop
Fanshop

DE GRAAFSCHAP IN DRIE COUNTERS LANGS FEYENOORD

Feyenoord heeft zondag een 1-3 nederlaag geleden tegen De Graafschap. De Rotterdammers kregen in De Kuip de meeste kansen, maar de bezoekers bleken een stuk effectiever en scoorden driemaal uit drie snelle counters. Kevin Hofland tekende tien minuten voor tijd voor de eretreffer.
Feyenoord kreeg de grootste kans van de hele eerste helft al in de eerste minuut. Roy Makaay veroverde de bal op de achterlijn en legde hem daarvandaan terug op de inlopende Luigi Bruins. Het schot van de middenvelder dat volgde was hard, maar eindigde recht op de vuisten van doelman Erik Heijblok.Het was het startschot voor een fase waarin De Graafschap op indrukwekkende wijze werd overlopen. Aan die fase kwam na tien minuten spelen echter een abrupt eind, toen Karim El Ahmadi onnodig balverlies op het middenveld leed. Daardoor stond de volledige Feyenoord-defensie plots op het verkeerde been toen Jason Oost diep werd gestuurd. De aanvaller wist wel raad met de buitenkans en omspeelde Henk Timmer voordat hij binnentikte.

 

Het betekende al vroeg in de eerste helft een keerpunt, want vanaf de 0-1 liet De Graafschap zich meer terugzakken, terwijl Feyenoord een te laag tempo hanteerde om de defensieve muur van de bezoekers te doorbreken.

Dat de mogelijkheden die Feyenoord tot de rust kreeg vooral voortkwamen uit afstandschoten en dode spelsituaties, was daardoor niet verwonderlijk. Enige uitzondering was een kans voor Makaay, die na bijna een kwartier spelen van dichtbij op het lichaam van Heijblok kopte.

Verder moest Feyenoord het hebben van een vrije trap van dezelfde Makaay, die gestopt werd, en afstandschoten van zowel Theo Lucius als Georginio Wijnaldum op slag van rust, die beide over de lat zeilden.Evenals de eerste helft kwam Feyenoord ook na rust als beste van de twee ploegen uit de startblokken. De Rotterdammers leken vastbesloten de achterstand binnen afzienbare tijd ongedaan te maken en het leverde ook het nodige gevaar op.

Net als in de eerste helft was het juist De Graafschap dat van de eerste de beste mogelijkheid wist te profiteren. Binnen vijf minuten in de tweede helft zag Purrel Fränkel zijn voorzet over Timmer en Kevin Hofland heen zeilen, waarna Geert den Ouden bij de tweede paal klaar stond om de bal binnen te glijden.Het maakte de opgave voor Feyenoord om tenminste een punt over te houden aan het duel nog moeilijker, maar niet onmogelijk, zo maakten de minuten die volgden duidelijk. De Rotterdammers bleven namelijk kansen creëren, waarvan de grootste na een uur op naam van Wijnaldum kwam. Hij schoot uit de draai op de lat.Doordat Feyenoord de aanval bleef zoeken en Gertjan Verbeek bovendien een extra aanvaller in de ploeg bracht, vielen er achterin gaten. Hier wist Den Ouden twintig minuten voor tijd nogmaals van te profiteren, toen hij in alle vrijheid voor het doel van Timmer opdook. Met een lepe stiftbal bepaalde hij daar de marge op drie.Tien minuten voor tijd deed Feyenoord nog eenmaal iets terug, toen Hofland een vrije trap vanaf de linkerkant plots voor zijn voeten vond. De verdediger aarzelde niet en bepaalde met een schot in de korte hoek de eindstand. Dat was mede te danken aan Reinier Robbemond, die in blessuretijd verzuimde om De Graafschap naar 1-4 te schieten.

Feyenoord – De Graafschap 1-3

Scoreverloop:

11’ 0-1 Oost
50’ 0-2 Den Ouden
69’ 0-3 Den Ouden
79’ 1-3 Hofland

Scheidsrechter: Van Boekel

Geel: Bahia, Oost

Opstellingen:
Feyenoord:
Timmer; Tiendalli (62’ Slory), Bahia, Hofland, Van Bronckhorst; Wijnaldum, Lucius, Fer, El Ahmadi, Bruins (53’ Pedro); Makaay.
De Graafschap: Heijblok; Bot, Keller, Meijer, Frankel; Jungschlager, Schuurman, Hese, Van den Ouweland (86’ Buijs); Den Ouden (78’ De Groot) en Oost (82’ Robbemond).